Programul National de Reciclare al Vodafone

0
1274
Fundatia Vodafone Romania lanseaza cea de-a doua editie a programului de finantare “Fondul pentru fapte bune”, in valoare totala de 350.000 euro

Inca din martie 2007, Vodafone Romania recicleaza telefoane mobile si accesorii, baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date, indiferent de model si de starea de functionare a acestora.
vodafone recycle
4410 telefoane mobile a reciclat pana acum, atat de la clientii companiei cat si de la clientii altor operatori de telefonie mobila.

Programul National de Reciclare a telefoanelor mobile are ca scop reducerea cantitatii de deseuri electronice. Telefoanele colectate in primele luni ale programului au fost deja reconditionate pentru a fi reutilizate in tari in curs de dezvoltare, ori au fost reciclate pe componente. Banii obtinuti din reciclarea telefoanelor vor fi donati unei organizatii de mediu.
Programul de reciclare a telefoanelor mobile derulat de Vodafone Romania este primul program de acest gen, la nivel national, desfasurat in Romania. Incepand din martie 2007, in toate magazinele Vodafone din tara s-au instalat puncte de colectare a telefoanelor mobile si a acesoriilor de telefonie mobila.
Indiferent de starea de functionare a aparatului, gunoiul electronic poate fi „aruncat” in cutiile de colectare din magazinele Vodafone. Telefoanele si accesoriile colectate (baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date) sunt procesate de Regenersis UK. Vodafone colaboreaza la nivel international cu Regenersis pentru reciclarea dispozitivelor uzate.
Telefoanele in stare de functionare se reconditioneaza si se trimit spre reutilizare in tari din Africa sau Asia. Acest program faciliteaza deci accesul la telefonie mobila, persoanelor cu posibilitati materiale limitate.
Aparatele si accesoriile care nu pot fi reparate sunt dezasamblate. Componentele in stare de functionare sau cele care se pot repara sunt apoi refolosite pentru fabricarea de echipamente noi. Ceea ce nu se poate repara se separa pe tipuri de materiale componente (ex. plastic, metal), care sunt trimise la reciclare si refolosite apoi pentru fabricarea de echipamente noi, in industria de telecomunicatii sau in alte industrii, printr-un proces de reciclare ce se deruleaza in afara Romaniei.

Sursa: Vodafone

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.