Programul „Rabla” incepe in 15 zile

Guvernul a aprobat, astazi, Hotararea privind bugetul Ministerului Mediului si Padurilor, pentru a face posibila demararea, in 15 zile, a primei etape a Programului de intinerirea a parcului auto, cunoscut sub denumirea de „Rabla”, a anuntat premierul Emil Boc.programul Rabla

„In anul 2010, suma alocata pentru derularea Programului de innoire a Parcului auto national este de 228 milioane de lei”, a declarat, pentru „Adevarul”, Vlad Marcoci, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu. Prima de casare pe care o vor primi romanii care vor participa la programul „Rabla” ramane in 2010 la valoarea de 3.800 de lei, la fel ca si anul trecut.

Potrivit Executivului, programul va fi extins si la persoanele juridice si pentru tractoare. Nu se stie, insa, data exacta. Laszlo Borbely, ministrul mediului, a declarat programul va demara „cel mai probabil la 20 martie”.

Pentru utilajele agricole si tractoare, prima de casare va fi de cel mult 17.000 de lei, dar prima nu va trebui sa depaseasca 50% din pretul de achizitie al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi, in cazul persoanelor fizice. De asemenea, pentru persoanele juridice, prima de casare nu va trebui sa depaseasca 40% din pretul de achizitie fara TVA al utilajului cumparat, a explicat Marcoci.

Potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu, in 2009, Programul „Rabla” a fost realizat in proportie de 65%. Astfel, din totalul celor 50.000 autoturisme destinate persoanelor fizice, au fost scoase din uz 32.327 de unitati.

In total, in intervalul 2004 – 2009, au fost scoase din uz aproximativ 107.000 de masini vechi.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *