Programul „Rabla” pentru sutiene, o initiativa menita sa ajute mediul

0
657
Programul "Rabla" pentru sutiene, o initiativa menita sa ajute mediul
Programul "Rabla" pentru sutiene, o initiativa menita sa ajute mediul

Un program de sase saptamani initiat de o companie de lenjerie din Italia le plateste pe femei pentru reciclarea sutienelor vechi. Pana la sfarsitul lui noiembrie, femeile sunt indemnate sa vina cu sutienele de care nu mai au nevoie intr-unul din magazinele care poarta insemnele companiei Intimissimi, unde vor primi un credit de trei euro pe bucata pentru achizitionarea unuia nou, oferta intalnita de regula in cazul autoturismelor, frigiderelor sau aparatelor de aer conditionat uzate. Dupa ce vor parasi busturile femeilor, sutienele vechi reciclate de firma italiana vor fi folosite in constructii pe post de material izolant.

De la inceputul campaniei, care a fost lansata la 18 octombrie, intre 30 si 40 la suta dintre sutienele vandute de Intimissimi au fost achizitionate prin acest troc menit sa salveze mediul, informeaza New York Times. Fibrele extrase din sutienele reciclate vor fi imbinate cu alte textile pentru obtinerea unor captuseli ce asigura izolarea acustica, iar Micro Campagnari, unul dintre proprietarii fabricantului de lenjerie italian, spune ca au primit deja numeroase oferte de la companii din sectorul constructiilor.
Intimissimi nu este singurul producator eco friendly de lenjerie de pe piata, scrie publicatia americana. In ultimii ani, compania Triumph International din Japonia a proiectat o serie de sutiene pentru a atrage atentia asupra problemelor de mediu, printre care se numara un model ale carui cupe sunt confectionate din fibre de poliester reciclat, unul insotit de betigase chinezesti pentru mancare – reciclate la randul lor sau un tip de sutien fabricat din sticle reciclate. Nici unul dintre aceste modele nu a fost creat insa pentru consumul in masa.
Urmariti mai jos clipul publicitar al campaniei initiate de Itimissimi, in care fotomodelul rus Irina Shayk le indeamna pe femei sa vina cu sutienele intr-un magazin detinut de compania italiana pentru „a ajuta la salvarea planetei”:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.