Bioromoil: AutoMat – prima benzinarie complet automatizata din Romania

AutoMat - prima benzinarie complet automatizata din Romania

AutoMat – prima benzinarie complet automatizata din Romania

Compania Bioromoil Automatic Stations, membra a Grupului Bioromoil, lanseaza la Craiova, in cartierul Craiovita Noua, benzinaria AutoMat – cel mai nou si mai modern concept de statie de distributie a carburantilor, complet automatizata, amplasata in proximitatea marilor centre comerciale, in spatiile destinate parcarilor auto.

Investitia se ridica la aproximativ 220.000 Euro, iar proiectul a fost realizat cu sprijinul partenerilor BRD Groupe Societe Generale si Gilbarco Veeder Root, alaturi de compania de software ITGrup si de proiectantul general, Igloo Arhitecture.

„Lansam acum statiile AutoMat, deoarece credem ca este momentul cel mai potrivit pentru aparitia unui nou serviciu, simplu si sigur, cu un echipament modern si usor de folosit, care permite un control permanent si total pentru bugetul si timpul consumatorului. AutoMat este cel mai modern concept de benzinarie fara personal, complet automatizat, unic pe piata autohtona prin complexitatea operatiunilor pe care le poate efectua, dar si datorita avantajului de pret practicat pentru achizitionarea carburantilor. Investitia companiei Bioromoil in noua retea de statii AutoMat se va ridica la aproximativ 20 milioane de euro, din care aproximativ 2,5 milioane vor fi alocate pentru primele 10 statii pe care ne-am propus sa le avem pana la sfarsitul acestui an”, a precizat Laurentiu Argesanu, director general al companiei Bioromoil Automatic Stations.

Benzinariile AutoMat dispun de 6 pistoale de alimentare, care comercializeaza trei tipuri de carburanti – doua tipuri de benzina  si unul de motorina. Plata se poate face prin card – bancar sau business, precum si in numerar. Carburantii sunt achizionati de la principalii producatori si distribuitori cu traditie din Romania si au un continut  scazut de sulf, cu rol important in diminuarea efectului de sera si in cresterea calitatii aerului.

„BRD este recunoscuta pentru numeroasele servicii lansate in premiera pe piata romaneasca. Capacitatea de inovare a echipelor noastre ne-a permis sa fim partenerii Bioromoil in acest proiect, care va avea, cu siguranta, efecte benefice  pentru consumatori. Pe langa solutia de plata la pompa, in statie este integrat si un terminal BRD destinat unei game diversificate de operatiuni financiare, pe baza de card bancar sau numerar. Prin intermediul acestui echipament se pot efectua mai multe tipuri de operatiuni: plati pentru facturile la utilitati – prin card bancar sau numerar, interogarea soldului contului de card BRD sau alimentarea cu numerar a contului de card BRD. In stadiul de implementare mai sunt si alte tipuri de operatiuni. Aceste solutii plaseaza BRD in fruntea topului bancilor inovatoare; prin ceea ce facem, consideram ca ne aducem aportul, in mod substantial, la dezvoltarea pietei de plati electronice din Romania”, a declarat Ciprian Nicolae, director Proiecte Carduri  la BRD – Groupe Societe Generale.

Benzinariile dispun si de un automat, de unde pot fi cumparate mai multe produse preambalate: dulciuri, snack-uri, bauturi racoritoare non alcoolice sau bauturi energizante, dar si un echipament de verificare a presiunii in roti, care poate fi folosit gratuit.

Instructiunile de folosire pentru fiecare serviciu oferit de AutoMat sunt afisate in dreptul fiecarui echipament, iar in cazul in care clientul intampina dificultati, poate contacta, direct din statie, unul dintre dispecerii din Call Center, printr-o simpla apasare de buton (Push to Talk).

Alaturi de Gilbarco Veeder Root, alte doua benzinarii AutoMat au fost, deja, deschise la  Drobeta Turnu Severin, in parcarea Severin Shopping Center, in septembrie, si la Targu Jiu, in parcarea centrului comercial Kaufland, in octombrie. Pana la sfarsitul acestui an, statiile AutoMat vor fi prezente si in alte centre comerciale din tara: Kaufland din Slatina si Iasi, Shopping City din Suceava, Hello Shopping Park din Bacau si Focsani, European Retail Park din Braila si Shopping City din Sibiu.

Compania Bioromoil intentioneaza ca reteaua de statii AutoMat sa ajunga la 100 de unitati si la o cota de piata de 3% pana in 2013.  In ceea ce priveste extinderea regionala a retelei AutoMat,  Bioromoil vizeaza, in special, pietele din Bulgaria si Republica Moldova.

Despre Bioromoil

Compania Bioromoil si-a inceput activitatea in domeniul biocombustibililor in 2008, ca si comerciant, fiind recunoscuta ca furnizor exclusiv de biodiesel pentru rafinaria Petrotel – Lukoil. Activitatea companiei este axata pe productia si distributia de biodiesel. Doua fabrici, una pentru productia de biodiesel, si una pentru productia de ulei vegetal, aflate in proces de investitie, definesc activitatea pe segmentul de productie. Compania sustine si finanteaza, din acest an, proiectul de dezvoltare a unei retele de statii de alimentare complet automatizate, cunoscuta sub denumirea AutoMat. Carburantii sunt achizitionati de la mai multe companii care activeaza pe piata din Romania: Rompetrol, Petrom si Lukoil.

Despre BRD – Groupe Societe Generale
BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. Banca are peste 2,5 milioane de clienti si opereaza o retea de 930 de unitati. BRD-Groupe Societe Generale are 2,2 milioane de carduri valide si opereaza o retea de aproximativ 1.500 de ATM-uri si peste 21.000 POS-uri. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are peste 150.000 de angajati in toata lumea, pe trei activitati-cheie: retail banking, servicii financiare si asigurari, private banking, Global Investment Management & Services si Corporate & Investment Banking.

Despre Gilbarco Veeder Root

Gilbarco Veeder Root este lider mondial in dezvoltarea si implementarea de tehnologii adresate sectorului de retail de carburanti. Cu o experienta de aproape 150 ani, Gilbarco Veeder Root propune o gama variata de solutii integrate pentru statiile de carburanti. Increderea internationala de care se bucura compania se bazeaza pe parteneriate pe termen lung, suport fara compromisuri si fiabilitate dovedita in nenumarate proiecte de succes.

Gilbarco Veeder Root are o prezenta directa pe piata din Romania din 2006, fiind alaturi de partenerii sai (OMV/Petrom, LukOil, MOL, AGIP), prin reteaua de distribuitori, inca din 1991. Cartea de vizita pentru Gilbarco Veeder Root in Europa Centrala si de Est o reprezinta proiecte precum implementarea unei solutii POS in reteaua OMV/Petrom ( Romania, Moldova si, in 2011, in Bulgaria), implementarea unui sistem automat de plata la pompa pentru MOL Ungaria sau modernizarea statiilor de distributie pentru Petrol Bulgaria (distribuitoare de carburanti si sisteme de masura in rezervor).

Incepand cu anul 2009, Gilbarco Veeder Root a incheiat un parteneriat strategic cu Compania IT Grup S.R.L. pentru dezvoltarea solutiei fiscale Outdoor Payment FlexPay B2B pentru regiunea Europa de Est. Succesul acestui parteneriat s-a concretizat in anul 2010 prin implementarea cu succes a acestei solutii in noua retea de statii de distributie a carburantilor AutoMat.

Despre Igloo Arhitecture

Biroul de proiectare iglooarchitecture, infiintat in 1999 de arhitectii Bruno Andresoiu si Adrian Ciocazanu este unul dintre putinele birouri de arhitectura din Romania pentru care revitalizarea spatiului urban si conturarea unor solutii pentru zonele rurale valoroase prin preluarea temelor traditionale si aducerea lor in contemporaneitate sunt preocupari la fel de importante ca si proiectele curente, multiplu premiate in competitiile arhitecturale autohtone. Iglooarchitecture este o echipa tanara si motivata, care are curajul reinventarii conceptuale si formale odata cu fiecare noua tema, identificand acele elemente care transforma obiectul de arhitectura intr-un reper bine fundamentat si recognoscibil. Multitudinea programelor de arhitectura si design abordate, experienta practica si seriozitatea tratarii fiecarui proiect in parte sunt principalele atu-uri ale iglooarchitecture, un colectiv profesionist aflat mereu in cautarea unor noi provocari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *