Proiect de protectie a biodiversitatii Prutului de 800.000 de euro

0
277

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi impreu-na cu Inspectoratul Ecologic de Stat Chisinau au inceput derularea unui proiect de protejare a raului Prut.

Proiectul are ca obiective intarirea structurilor de conservare a biodiversitatii in zona transfrontaliera dintre Romania si Republica Moldova, cresterea nivelului de informare a populatiei privind problema biodiversitatii, pre-cum si dezvoltarea capaci-tatii institutionale a structurilor implicate in conservarea biodiversitatii.

Costurile acestui proiect se ridica la suma de 808.000 de euro, din care 726.544 de euro reprezinta finantarea Uniunii Europene si 81.535 de euro – fonduri de la APM Iasi si contributia Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Partenerii APM Iasi sunt Inspectoratul Ecologic de Stat Chisinau, Asociatia Obsteasca Cutezatorul din Republica Moldova, Fundatia Corona, dar si Agentiile pentru Protectia Mediului Botosani, Vaslui si Galati.

Aria de derulare a proiectului cuprinde teritoriile judetelor Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si teritoriul celor 11 raioane din Republica Moldova, riverane raului Prut. „Am initiat acest proiect plecand de la o analiza facuta de specialisti ai Uniunii Europene: insuficienta capacitate institutionala, colaborare transfrontaliera pasiva, resurse umane si financiare reduse.

Impreuna cu Inspectoratul Ecologic de Stat Chisinau am decis sa punem bazele acestui proiect, pentru ca exista obiective comune pe ambele maluri ale Prutului de a proteja aria acestui rau”, a declarat Danut Pirchiu, presedintele Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi si unul dintre coordonatorii proiectului. (Laura Toma)

Proiectul include si infiintarea unui centru de management al biodiversitatii transfrontaliere

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.