Proiect ecologic in Moldova: Din mai multe scoli vor fi colectate deseuri de echipamente electrice uzate

Proiect ecologic in Moldova: Din mai multe scoli vor fi colectate deseuri de echipamente electrice uzate
Proiect ecologic in Moldova: Din mai multe scoli vor fi colectate deseuri de echipamente electrice uzate

Scolile din Moldova vor avea posibilitatea de a preda echipamentele electrice si electronice vechi fara a dauna mediului inconjurator. Un proiect de colectare a deseurilor a fost lansat astazi si va dura doua luni.

O jumatate de tona de deseuri de echipamente electrice si electronice a fost colectata de la Liceul “Mihail Sadoveanu” din capitala. Administratia liceului incurajeaza elevii sa participe la proiect.

“Au fost aduse si de acasa de la copii, este vorba nu doar despre calculatoare, ci si telefoane mobile care deja au iesit din uz, diferite materiale, fire electrice, jucarii care sunt dirijate cu ajutorul curentului electric”, a mentionat directorul-adjunct de la Liceul “Mihail Sadoveanu”, Elena Revenco.

Elevii cunosc pericolul la care se expun din cauza echipamentelor uzate:

“Am adus aici un monitor vechi, pentru ca viata mea sa nu fie in pericol, au radiatie si influenteaza asupra sanatatii omului”.

“Aceste calculatoare vechi fac risipa de energie ceea ce in zilele noastre este foarte costisitor. Ele sunt uzate si au o eliminare mare de impuritati”.

Ideea de a origaniza campania de reciclare a deseurilor apartine unei organizatii neguvernamentale care asigura gratuit transportarea, sortarea si reciclarea deseurilor.

“Deseurile sunt depozitate neecologic in cadrul scolilor, in depozitele scolilor si la randul lor afecteaza sanatatea elevilor. Ne dorim sa il facem la nivel national dupa doua luni. La moment s-au inscris 9 institutii scolare. In aceasta campanie ne propunem sa colectam minim 50 de tone de deseuri”, a declarat presedintele Asociatiei pentru Reciclarea Deseurilor, Iulian Gamureac.

Proiectul “Scoli-Eco” a fost lansat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si are drept scop crearea unui mediu sanatos pentru elevi si profesori.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente