Proiect pentru un parc fotovoltaic in Vatava

0
407
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomure?
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomureş
Proiect pentru un parc fotovoltaic in Vatava

Institutiile publice ale comunei Vatava ar putea beneficia pe viitor de curent electric gratuit. Asta daca proiectul de amenajare a parcului fotovoltaic din satul Rapa de Jos, comuna Vatava va fi finantat.

Parteneri din Germania

Primarul comunei Vatava, Zaharie Sular, sustine ca in cursul anului 2011 a fost realizat studiul de fezabilitate pentru un parc fotovoltaic pe o suprafata de 5 hectare, la intrarea in satul Rapa de Jos, cu un potential energetic de 10 megawatti (MW). Valoarea investitiei se ridica la suma de 15 milioane de euro si ar fi posibila doar printr-un parteneriat cu un investitor strain. „Avem intocmit un studiu de fezabilitate pentru un parc fotovoltaic amplasat la intrare in satul Rapa de Jos, cu un potential energetic de 10 megawatti, dar costa destul de mult si numai cu un investitor strain s-ar putea realiza. Avem discutii cu parteneri din Germania si asteptam raspunsul”, a declarat Zaharie Sular, primarul comunei Vatava.
Realizarea unui parc fotovoltaic in comuna ar ajuta enorm economia locala, implic bugetul local. „Acest parc fotovoltaic e necesar deoarece iluminatul public s-ar rezolva in comuna nu ar mai trebui sa fie platit. De asemenea institutiile, primaria, caminele culturale, scolile generale, dispensarul, politia ar putea beneficia gratuit de alimentarea cu energie electrica si plusul care rezulta din diferenta dintre consum si cei 10 MW ar intra in sistemul national si atunci comuna Vatava ar beneficia de o suma, la un calcul estimativ, de 450.000 euro anual”, a explicat primarul comunei Vatava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.