Proiect WWF – Caravana despre incalzirea globala

0
471

Incepind de astazi si pina la 24 septembrie, organizatia ecologista WWF (World Wide Fund for Nature) organizeaza Caravana Climei.
schimbari climatice
Evenimentul face parte dintr-o campanie WWF la nivel regional, care se desfasoara in Romania, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria si Polonia.

Informare pentru prevenire
Scopul campaniei este informarea publicului local cu privire la schimbarile climatice si la solutiile menite sa contribuie la prevenirea efectelor acestui fenomen. Avind in vedere ca sectorul energetic este responsabil pentru o mare parte a emisiilor de dioxid de carbon din atmosfera, informatiile diseminate pe perioada caravanei vor pune accent pe modalitatile in care oamenii pot sa micsoreze consumul de energie in propriile case. Cei care vor intilni Caravana Climei vor putea afla ce legatura exista intre incalzirea globala si consumul de energie, cum pot economisi bani prin folosirea rationala a energiei, care sint sursele alternative de energie, cum pot avea o locuinta verde sau care sint avantajele masinii hibrid.

Noile tehnologii si reducerea consumului
„Prin intermediul Caravanei Climei dorim sa le aratam oamenilor beneficiile pe care le aduce folosirea tehnologiilor si produselor cu consum redus de energie sau a celor care functioneaza cu energie alternativa.

Care sint aceste beneficii? Pe de-o parte, contribuim la reducerea efectelor schimbarilor climatice, iar, pe de alta parte, economisind energie, economisim bani”, a declarat Ioana Busila, responsabil comunicare WWF.

Caravana Climei face parte dintr-o campanie mai ampla de constientizare si educare a publicului cu privire la cauzele schimbarilor climatice si la modul in care acestea afecteaza viata fiecaruia dintre noi, implementata de WWF in Romania pe parcusul lui 2008.

Lansata cu ocazia „Orei Pamintului”, campania „Nu ignora pericolul schimbarilor climatice!” isi propune sa ofere informatii accesibile despre impactul schimbarilor climatice in Romania, sa arate modul in care fiecare persoana se poate implica si poate ajuta, prin actiuni simple, la prevenirea si la diminuarea efectelor schimbarii climei, si sa educe publicul in vederea formarii unui comportament prietenos cu mediul.

Astazi in Constanta, vineri si simbata in Bucuresti
Caravana Climei va poposi astazi in Constanta, in fata mall-ului City Park. La 19 si la 20 septembrie va veni rindul Bucurestiului, caravana urmind sa fie amplasata in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. La 22 septembrie,
caravana se va afla in Piata Sfatului din Brasov, iar la 24 septembrie, caravana va opri in Piata Mihai Viteazul din Cluj-Napoca.
Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.