Proiectele pentru investitii in energii regenerabile se depun iar de la 1 decembrie, spune Videanu

Urmatoarea sesiune de depunere de proiecte privind sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de productie a energiei electrice din surse regenerabile se va deschide la 1 decembrie, a anuntat joi ministrul interimar al economiei, Adriean Videanu.energie regenerabila

“De Ziua Nationala deschidem a doua sesiune de depunere de proiecte aferente acestei operatiuni”, a spus Videanu, cu ocazia semnarii contractelor de finantare pentru primele 6 din cele 14 proiecte aprobate pana acum.

Cele sase proiecte au o valoare totala de circa 269 milioane lei, din care finantarea nerambursabila aprobata este de aproape 114 milioane lei. Beneficiarii sunt: Hidroconstructia, Romelectro, Unicom 3N 2000 SRL, Romconstruct Top SRL, Balkan Hydroenergy SRL si Primaria Municipiului Beius. Puterea instalata aferenta acestor proiecte este de 31,557 MWe putere electrica si 30,55 MWt putere termica.

De asemenea, au fost aprobate 14 proiecte, in valoare totala de 618 milioane lei, finantarea nerambursabila fiind de circa 261 milioane lei (circa 61 milioane euro).

Cele 14 proiecte au fost aprobate in cadrul cererii de propuneri de proiecte aferente operatiunii 4.2 “Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egala cu 10MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie” din Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente