Proiectul „Casa Verde” la Pecineaga

0
345

Autoritatile din Pecineaga au obtinut finantare prin programul Casa Verde, pentru montarea unor pompe geotermale cu ajutorul carora se va obtine energie pentru a incalzi Caminul Cultural si Gradinita din localitate.
Proiectul depus de administratia locala a fost declarat eligibil si a obtinut finantare. Valoarea acestuia este de 6 miliarde de lei vechi, contributia Consiliului Local fiind de 20 % din valoarea proiectului. Acum un de zile, administratia locala din Pecineaga a depus la Administratia Fondului de Mediu proiectul, in vederea obtinerii de fonduri prin programul Casa Verde, un proiect pentru montarea unor pompe geotermale cu ajutorul carora sa se obtina energie pentru a incalzi Caminul Cultural si gradinita din localitate.
Prima transa de bani s-a primit in cursul saptamanii trecute si asa cum ne-a declarat primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, se incearca finalizarea la ambele obiective, pana la sfarsitul acestui an. Prin acest sistem se vor reduce si cheltuielile de la buget pentru ca vor scadea costurile actuale cu incalzirea obiectivelor. Pompa de caldura geotermala este un sistem de incalzire sau climatizare, care foloseste caldura stocata in pamant pentru a incalzi o locuinta.
Edilul comunei, a mai declarat pentru Graiul Dobrogei, ca a participat saptamana trecuta, impreuna cu primarii din Albesti, Amzacea, Mangalia, la o intalnire ce a avut ca tema, granitele comunelor. intalnirea a avut loc la Prefectura Constanta, in prezenta prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.