Proiectul de ecologizare a gropilor de deseuri din Bihor, avizat in prima etapa

Proiectul de ecologizare a gropilor de deseuri din Bihor, avizat in prima etapa

O echipa formata din reprezentanti ai Comisiei Europene au evaluat proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Bihor”, proiect depus spre finantare de Consiliul Judetean Bihor.
Cu bani europeni, CJ vrea sa isi respecte obligatiile de mediu asumate la aderarea la Uniunea Europeana. Concret, prin acest proiect ar urma sa se asigure facilitatile necesare pentru transportul deseurilor din judet la Oradea, unde se afla singura halda de deseuri functionala din judet.

Aceste facilitati presupun inclusiv realizarea de statii de transfer, sortare si tratare mecanica a deseurilor in orasele din Bihor. Totodata, proiectul presupune ecologizarea vechilor gropi de gunoaie din judet, inclusiv din Oradea, care, conform legislatiei in vigoare, nu mai pot fi folosite.

Echipa care a verificat proiectul si-a dat acordul de principiu pentru acest proiect, a carui valoare este de 52,4 milioane de euro. Pana la sfarsitul lunii aprilie, CJ trebuie sa depuna aplicatia de finantare si sa obtina toate avizele si acordurile aferente.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente