Proiectul de la Rosia Montana trece in portofoliul ministrului Dan Sova. Exploatarea aurului va demara daca sunt indeplinite trei conditii

0
446
Vâlcov: Nu ?tim când vom da raportul final pe Ro?ia Montan?. A picat propunerea de a vota luni
Vâlcov: Nu ştim când vom da raportul final pe Roşia Montană. A picat propunerea de a vota luni
Proiectul de la Rosia Montana trece in portofoliul ministrului Dan Sova. Exploatarea aurului va demara daca sunt indeplinite trei conditii

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, pentru HotNews.ro, ca proiectul exploatarii aurifere de la Rosia Montana va trece in portofoliul lui Dan Sova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura. Ponta a declarat ca proiectul va demara daca vor fi indeplinite trei conditii: respectarea standardelor de mediu, cresterea redeventelor si cresterea participatiunilor statului roman in afacere. “Dan Sova nu trebuie sa se mai ocupe de deszapeziri, de sare si de polei, ci de mari proiecte”, a spus Ponta.

Intrebat daca e pentru sau impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana, Ponta a spus: “Nu mi-am modificat pozitia publica si nici cea personala. Sint trei conditii: standardele de mediu, redeventele si participarea statului roman. Cind aceste trei se indeplinesc, poate sa inceapa. Dar deocamdata nu sint indeplinite… Trebuie facuta o negociere, pentru ca altfel o sa avem un proces”.

Ponta a adaugat ca negocierea cu investitorul va incepe “imediat”, cind proiectul va trece in portofoliul lui Dan Sova, la mari proiecte, “pentru ca e un mare proiect”.

“Participarea statului roman ar trebui marita. Nu stiu cat, nu negociez eu asa ceva. Dar prima conditie care trebuie indeplinita e cea de mediu”, a mai spus Victor Ponta.
Proiectul de la Rosia Montana este blocat de aproape 10 ani, in asteptarea acordului de mediu care sa permita inceperea exploatarii aurului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.