Proprietarii de terenuri din Iojib acuza Reteaua “Natura 2000” ca nu-i lasa sa-si lucreze pamantul

0
608
Rezerva?ia
Proprietarii de terenuri din Iojib acuza Reteaua “Natura 2000” ca nu-i lasa sa-si lucreze pamantul
Proprietarii de terenuri din Iojib acuza Reteaua “Natura 2000” ca nu-i lasa sa-si lucreze pamantul

Marti, 17 februarie, Institutia Prefectului a organizat o noua sesiune de audiente in incinta Palatului Administrativ. Pe lista s-au inscris 10 persoane. Au fost puse pe tapet probleme sociale si de fond funciar.

Noua cetateni din localitatea Iojib, comuna Mediesu Aurit, au venit suparati la Prefectura deoarece din cauza Retelei „Natura 2000″ nu au cum sa isi lucreze pamanturile. Acestia sustin ca au titluri de proprietate pe respectivele terenuri.
“Avem acte doveditoare care atesta ca acele terenuri sunt ale noastre si sunt cuprinse in categoria terenurilor arabile. Nu trebuia sa ne intrebe si pe noi cineva ceva inainte sa fie incluse in acea retea europeana cu zone naturale protejate? Nu suntem bataia de joc a nimanui. Noi nu vrem altceva decat sa ne muncim pamanturile.

Am venit aici cei care avem suprafete mai mari, dar pe langa noi mai sunt multi in aceasta situatie”, a declarat Boudan Ionel, unul dintre cetatenii nemultumiti.

Autoritatile le-au cerut oamenilor sa faca un memoriu la care sa anexeze titlurile de proprietate in copie. Totodata, acestia au promis o intalnire intre autoritatile locale din Medies, Agentia de Mediu, Institutia Prefectului si reprezentanti ai cetatenilor.
Capela intr-o casa la Valea Vinului

La audiente s-a prezentat si Pop Marin, din Valea Vinului, pentru a readuce in atentia autoritatilor cazul capelei mortuare. Acesta acuza parohia din localitate de transformarea unei case intr-o capela mortuara, chiar peste drum de el, desi nu avea acordul vecinilor. “Stau de foarte multi ani acolo si acum ma trezesc ca stau in vecinatatea locului unde oamenii din sat isi aduc mortii. Asa ceva este inadmisibil. Nu pot sa traiesc in aceste conditii nici eu, nici ceilalti vecini. Nu cred ca poate biserica ortodoxa sa permita asa ceva. Din cate stiu eu capela trebuie sa fie in cimitir, nu in centrul satului”, a declarat Pop Marian.
Mama lui Vivien cere o locuinta mai mare

Dragos Andreea, mama lui Vivien, fetita violata si ucisa de cumnatul ei, cere Institutiei Prefectului ajutor pentru a primi o locuinta sociala mai mare. Aceasta are doi nepoti lasati in plasament, pe care ar dori sa-i ia inapoi, dar nu are spatiul necesar pentru a-i creste, conform cerintelor legii. “Locuiesc momentan pe strada Toamnei intr-un apartament cu o camera. Am tot solicitat o locuinta mai mare deoarece doresc sa imi scot nepoteii din plasament si sa ii cresc. In actualele conditii nu am cum si nici legea nu imi permite sa fac acest lucru. Stiu chiar la mine in bloc astfel de locuinte neocupate, insa nimeni nu vrea sa le distribuie celor care au nevoie”, a declarat Dragos Andreea. Femeia a fost trimisa la serviciul public de asistenta sociala pentru a face o noua cerere pentru a primi o locuinta sociala cu doua camere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.