Prospectiuni SA ataca ecologistii in instanta

Prospectiuni SA ataca ecologistii in instanta
Prospectiuni SA ataca ecologistii in instanta

Unul dintre membrii fondatori ai Asociatiei Salvam Campia de Vest are plangere penala pentru hartuire, plangere depusa de Prospectiuni SA.

ARAD. Razboiul dintre Asociatia Salvam Campia de Vest si companiile Panfora Oil & Gas si Prospectiuni SA este in faza de „razboi rece”, un foc mocnit care arde usor, dar este departe de a fi stins. Si fiecare dintre partile implicate in acest razboi nu pierde ocazia de a lovi in cealalta parte. Ultima confruntare va ajunge, insa, in salile de judecata. Cei de la Prospectiuni SA au depus plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad impotriva unuia dintre membrii fondatori ai Asociatiei Salvam Campia de Vest. Reprezentantii companiei de prospectiuni spun ca au fost hartuiti de acea persoana.

„In fapt, nu a fost vorba despre nicio hartuire. Membrul nostru a facut doar niste fotografii la masinile celor de la Prospectiuni SA”, a indicat cealalta varianta, Andrei Mot, presedintele Asociatiei Salvam Campia de Vest. „Ca si in cazul meu, cand mi-a fost facuta plangere penala pentru inchipuite amenintari, acum vorbim despre o plangere depusa impotriva unui membru fondator al asociatiei noastre. Aceasta actiune nu este nimic altceva decat o incercare de intimidare, de <bagare a pumnului in gura>”, a mai spus Mot.

In prima faza, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Arad au decis clasarea dosarului si neinceperea urmaririi penale in cazul membrului asociatiei. Insa cei de la Prospectiuni SA nu sunt de acord cu aceasta decizie, asa ca au atacat-o in instata. Ca atare, in data de 13 februarie, magistratii Judecatoriei Arad vor judeca plangerea inaintata de catre juristii companiei de prospectiuni impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale. In functie de decizia judecatorilor, dosarul ar putea fi revizuit de procurori.

Noi actiuni ale asociatiei

In alta ordine de idei, Asociatia Salvam Campia de Vest anunta demararea unor noi intalniri de informare, dar si a unui protest. „Nu facem altceva decat sa ne aparam drepturile. Vrem sa organizam o intalnire cu agricultorii mari si mici din perimetrul EX 6 Curtici. Aceasta va avea loc in luna martie si va avea rolul de a informa agricultorii despre pericolele care ne pasc daca in judetul nostru va demara exploatarea gazelor de sist. Totodata, vrem sa ii informam pe cei care lucreaza terenurile agricole in arenda asupra faptului ca nu au voie sa semneze pentru aprobarea intrarii pe pamanturi a altor persoane, ci au doar dreptul sa lucreze pamantul”, spune Andrei Mot. Acesta a mai anuntat ca in luna aprilie va fi organizat un miting foarte mare la Arad.
„Vrem sa pichetam Prefectura, sa venim cu utilaje agricole, cu cai si carute, cu tractoare pluguri si combine la acest protest. Bineinteles, in limita legii”, a mai spus presedintele Asociatiei Salvam Campia de Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *