„Protectie” ecologica

0
328

PENTRU FEMEI – Solutii naturale pentru perioadele delicate
Fiecare femeie cauta „cel mai cel” produs de igiena intima, ultraabsorbant, ultrasubtire… Insa v-ati gindit vreodata ce impact poate avea asupra sanatatii „protectia” pe care o folositi in mod obisnuit?

Cele mai multe dintre tampoane si absorbante sint facute dintr-un amestec de bumbac conventional, inalbit cu clor si produse sintetice, precum celofibra, polipropilena si plastic. Ei bine, dintre culturile conventionale, bumbacul este poate cea mai chimizata. Iar substantele toxice nu dispar in totalitate, oricit de bine ar fi spalate fibrele, drept pentru care organismul intra in contact direct cu reziduurile de pesticide. Ceea ce se poate solda cu iritatii, alergii sau chiar boli mai grave. Mai mult, in urma inalbirii cu clor a bumbacului rezulta un subprodus nedorit, dioxina, o substanta toxica, „legata” de specialisti de aparitia crampelor puternice, infertilitatii si chiar a cancerului. Dioxina rezulta din variate procese naturale si industiale si se acumuleaza in timp in tesuturile grase. Folosind produse de ingrijire intima conventionale, femeile se expun unor doze suplimentare de dioxina. Nici celelalte produse si parfumuri sintetice din absorbantele conventionale nu sint mai „prietenoase” cu organismul.

ALTERNATIVA. Cum va puteti feri de chimicale? Cu produsele de ingrijire intima ecologice. Acestea sint facute numai din bumbac organic si din celuloza din plante bio, fara toxine, cloruri sau dioxine. Pe piata romaneasca exista tampoane si absorbante eco marca Natracare, ce pot fi achizitionate, de exemplu, din magazinul online www.rangali.ro sau din magazinul clasic Pukka Food din Capitala.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.