Protest al patinatorilor englezi

Dupa ce anul 2009 a fost proclamat „Anul International al gorilei” de catre Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), patinatori de toate varstele s-au reunit la Muzeul de Istorie Naturala din Londra pentru a protesta impotriva disparitiei gorilelor din Africa.
gorile
Trei din patru specii de gorile figureaza pe Lista Rosie a IUCN, printre acele specii pe cale de disparitie, din cauza vanarii lor si a distrugerii habitatelor legate de exploatarile de padure.

Populatiile gorilelor de munte din Republica Democratica Congo, Rwanda si Uganda sunt limitate la 700 fata de 300 de indivizi in Camerun si Nigeria. Gorilele din Congo au pierdut o mare parte a populatiei, de la 17.000 la 5.000 de indivizi, in doar 10 ani. In statistica de la UNEP, exista aproximativ 200.000 de gorile in Angola, Republica Africa Centrala, Camerun, Gabon, Guineea Ecuatoriala si Republica Congo.

Cu ocazia numirii pentru 2009 al „Anului International al gorilei„, voluntarii patinatori, deghizati in gorile, au patinat pe un patinoar de 900 m2 in districtul South Kensington. Acest eveniment este una dintre initiativele propuse de catre UNEP la Conventia privind conservarea speciilor migratoare de animale salbatice (UNEP / CMS), care a beneficiat de un real sprijin din sectorul public si privat.

Sustinand <>, tarile, intreprinderile si cetatenii, nu salveaza doar o specie in pericol de disparitie, ci o intreaga bogatie a diversitatii biologice care depinde aproape in totalitate de oameni„, a declarat directorul executiv UNEP, Achim Steiner. Jane Goodall, renumit cercetator primatolog, numit si patron al „Anului gorilei„, afirma ca 2009 ramane inscris in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite ca facand parte din Deceniul de Educatie pentru Dezvoltare Durabila. Aceasta initiativa are ca scop strangerea de fonduri care vor fi utilizate pentru a finanta proiecte in Africa, ca facand parte din ”Acordul asupra gorilelor”.

Sursa: Actu-Environnement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *