Balbaieli de mediu, intr-o "tara de cherestea"
Fabrica de cherestea
Fabrica de cherestea

Grupul ecologist “Indigo”, format din peste zece organizatii nonguvernamentale, va organiza miercuri dupa-amiaza o actiune de protest in fata sediului Consiliului Judetean Covasna din municipiul Sfantu Gheorghe, impotriva autorizarii fabricii de cherestea pe care concernul austriac Holzindustrie Schweighofer vrea sa o construiasca anul acesta in localitatea Reci.

Liderul grupului, Toro Attila a declarat ca protestatarii cer stoparea investitiei pe motiv ca va afecta mediul inconjurator, va distruge padurile din judet, va falimenta micii intreprinzatori locali din industria lemnului si va avea efecte dezastruoase asupra rezervatiei naturale „Mestecanisul” de la Reci, precum si asupra turismului din zona.

Presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor a declarat ca reprezentantii firmei au adus toate avizele solicitate, prin urmare nu a existat nici un motiv legal pentru a nu i se elibera autorizatia de constructie. Directorul Agentiei de Protectie a Mediului Covasna, Gheorghe Neagu a confirmat ca la Reci se doreste construirea unei fabrici de prelucrare si rindeluire a lemnului, deci nu de exploatare si sustine ca aceasta nu va afecta peisajul, sursele de apa si nici biodiversitatea.

Concernul austriac mai are patru fabrici de cherestea in tara noastra, la Sebes, Siret, Radauti si Comanesti, iar cea mai mare parte din cherestea este exportata pe piata asiatica, indeosebi in Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here