Miting de protest la Reghin impotriva constructiei fabricii de clei si formahida

Primarul Maria Precup afirm? c? e de partea cet??enilor
Primarul Maria Precup afirma ca e de partea cetatenilor
Primarul Maria Precup afirma ca e de partea cetatenilor

Reghinenii sunt impotriva constructiei fabricii de clei si formahida in orasul lor, de frica poluarii ce ar distruge mediul natural curat in care se afla localitatea mureseana. Fabrica societatii Kostamonu Romania SA urmeaza sa fie construita la 200 de metri de o gradinita, in acelasi loc unde se gaseste si o platforma alimentara.

Astazi, reghinenii se vor aduna in fata sediului Primariei pentru a protesta impotriva constructiei fabricii. Maine, in sedinta de Consiliu Local, se va vota daca societatea comerciala va parimi autorizatia de constructie sau nu, in conditiile in care Agentia pentru Protectia Mediului a acordat o autorizatie de mediu strict pentru “Taierea si rindeluirea lemnului, recuperarea materialelor reciclabile sortate, fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pentru constructii, fabricarea ambalajelor din lemn”.

Petitia online ”Salvati viitorul Reghinului” a fost semnata de o mie de persoane, alte cateva zeci depunand plangeri la APM Mures impotriva construit=rii fabricii. Petitia online urmareste informarea cetatenilor cu privire la pericolele la care se vor expune odata construita fabrica. „Formaldehida provoaca cancer, leucemie, modificari genetice, alergii cronice, moarte prematura. Pe raza municipiului Reghin se doreste constructia unei fabrici de clei, in fapt un combinat de producere a formaldehidei si compusilor sai. Conform Organizatiei Mondiale de Sanatate, formaldehida este clasificata drept o substanta cancerigena, care contamineaza prin aer, apa si contact fizic. Impactul este pe o raza de 100 de kilometri. Combinatul va avea o productie anuala de peste 100.000 de tone”, se arata in textul petitiei.

„Am constientizat ce inseamna o astfel de investitie si ca riscam sa distrugem tot ceea ce este frumos in Reghin, si anume viata linistita, aerul curat, respirabil. Incercam sa stopam din fasa demersurile celor de la Kostamonu, in ciuda faptului ca riscam sa perdem venituri suplimentare la bugetul local. Sunt alaturi de cetatenii Reghinului, care se opun acestei investitii, pentru ca viata omului este mai presus de orice”, spune Maria Precup, care afirma totusi ca in cazul in care societatea obtine toate avizele de mediu, Primaria e obligata sa emita autorizatia de constructie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *