Protest in centrul Clujului fata de proiectul de la Rosia Montana

Militantii au cerut demisia ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

80 de persoane au protestat astazi in Piata Unirii fata de proiectul de la Rosia Montana . Protestatarii s-au declarat impotriva avizului de descarcare arheologica pentru masivul Carnic si au cerut demisiile lui Kelemen Hunor, ministrul Culturii si a premierului Emil Boc.

Protestatarii au venit la flash-mob cu bannere si au scandat lozinci, printre care si „Kelemen Hunor, omul de paie al RMGC”. Militatii au adus si un panou cu poza ministrului Culturii, cu inscriptia „Hai la Hunoriada! Cerem demisia lui Kelemen Hunor pentru ca a aprobat distrugerea Rosiei Montane!”.

„Suntem impotriva acordarii certificatului de descarcare de sarcina arheologica a masivului Carnic, din Rosia Montana, emis de ministrul Kelemen Hunor. Este cel mai important masiv din Rosia Montana, care are 7 kilometri de galerii romane. Astfel se deschide drumul scoaterii de pe lista monumentelor a masivului si ne indreptam spre transformarea lui intr-o cariera miniera. Cerem demisia ministrului Culturii, care in loc sa sprijine includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO, pune bazele distrugerii ei”, a declarat Roxana Pencea, unul dintre protestatarii din Piata Unirii.

Potrivit acesteia, certificatul va fi contestat in instanta cat de curand. „Prezentul certificat este o copie a certificatului anulat in instanta in 2004. Comisia Nationala de Arheologie a dat un nou certificat pe o sentinta definitiva, ceea ce e ilegal”, a explicat protestatara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *