Protest in Japonia: „Energia nucleara este depasita”

0
367
Energia nucleara este depasita
Energia nucleara este depasita

Din 11 martie, ziua in care s-a produs cutremurul cu magnitudinea de 9, responsabil de dezastrul nuclear, zeci de proteste au fost organizate in Japonia impotriva politicii energetice nucleare.

Astazi, alte cateva mii de japonezi s-au adunat intr-un parc din Tokio si, sfidand ploaia rece, au participat la un protest prin care au cerut stoparea utilizarii energiei nucleare.

Manifestantii au purtat tricouri pe care scria: „Energia nucleara este depasita!” si „Vrem o schimbare a politicii energetice”.

La inceputul acestui an, in Japonia erau 54 de reactoare nucleare active, care furnizau aproximativ 30% din totalul de electricitate consumat in tara. Ieri, premierul nipon a cerut inchiderea unei centrale din centrul arhipelagului expus unui puternic risc seismic. „Am cerut ca Chubu Electric Power sa opreasca operatiunile la toate reactoarele centralei nucleare din Hamaoka”, a declarat Naoto Kan.

In urma cutremurului din 11 martie, centrala de la Fukushima a provocat cel mai mare dezastru nuclear din ultimii 25 de ani, readucand in memorie explozia de la Cernobal, din 1986. Cum se explica dezastrul de la Fukushima?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.