Proteste la Tokyo fata de utilizarea energiei nucleare

  0
  369
  Proteste la Tokyo faţă de utilizarea energiei nucleare
  Proteste la Tokyo fata de utilizarea energiei nucleare

  Mai multe mii de manifestanti s-au adunat, vineri, in fata resedintei premierului nipon, pentru a cere incetarea utilizarii energiei nucleare in Japonia, relateaza AFP.

  Manifestantii scandau ‘Nu repornirii reactoarelor’ si ‘Dati-ne Fukushima’, potrivit unui jurnalist AFP prezent la fata locului, care a estimat multimea la cateva mii de persoane.

  La aproape un an si jumatate de la accidentul de la Fukushima, sunt organizate manifestatii in fiecare saptamana in centrul capitalei nipone, in apropierea Parlamentului.

  Duminica trecuta, o manifestatie organizata in centrul Tokyo a adunat peste 10.000 de persoane, potrivit estimarilor concordante ale media nipone si AFP, iar 10 zile mai devreme, intre 75.000 si 170.000 de protestatari s-au adunat intr-un parc din capitala japoneza, conform politiei si organizatorilor.

  Manifestatiile organizate in aceste ultime luni impotriva utilizarii energiei nucleare in Japonia au luat amploare dupa decizia premierului Yoshihiko Noda de a autoriza repunerea in functiune a doua reactoare din centrul tarii, in luna iunie.
  Repunerea lor in functiune, in luna iulie, a pus capat unei perioade de doua luni in care toate cele 50 de reactoare nucleare ale arhipelagului au fost oprite.

  Catastrofa din martie 2011 a constituit cel mai grav accident nuclear dupa cel de la Cernobal (Ucraina) din 1986, fortand o suta de mii de persoane sa isi paraseasca locuintele din cauza emisiilor radioactive

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.