Provincia canadiana Nova Scotia a interzis fracking-ul

Provincia canadiana Nova Scotia a interzis fracking-ul
Provincia canadiana Nova Scotia a interzis fracking-ul

Ministrul pentru Energie canadian Andrew Younger a anuntat in cursul acestei saptamani ca, in cadrul provinicei Nova Scotia, se va introduce legislatia care interzice exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica. “Locuitorii din Nova Scotia s-au aratat in marea lor marjoritate ingrijorati de fracturare hidraulica si nu-si doresc astfel de exploatari in zona,” a mai spus ministrul, citat de The Chronicle Herald.

Decizia a venit in urma unui raport realizat de un grup de academicieni, prin care se arata ca locuitorii provinciei nu sunt suficient de informati pentru a se pronunta nici pentru, nici impotriva acestei metode exploatare, fara rezultate concludente din partea cercetarii. Hotararea de moment insa nu exclude posibilitatea ca, in viitor, daca dovezile stiintifice vor fi favorabile, fracking-ul sa fie permis in provincie.

“Pentru mine, legislatia este esenta responsabilitatii publice si a transparentei,” a concluzionat Younger, declaratia lui fiind aplaudata de membri ai organizatiilor neguvernamentale pentru mediu. De asemenea, societatea civila a primit cu bucurie vestea interzicerii acestui tip de exploatare, in urma mai multor demersuri de influentare a deciziei guvernamentale. “Locuitorii s-au prezentat in numar foarte mare la sedintele primariei, pentru a-si expune pozitia anti-fracturare. E minunat ca guvernul chiar a luat parerea oamenilor in considerare,” a spus Angela Giles, din partea consiliului local.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente