Provocarile create de schimbarile climatice subestimate

IPCC ( Institutia interguvernamentala pentru schimbarile climatice ) a subestimat cu mult modificarile tehnologice ce trebuiesc facute pentru a stabiliza nivelul de dioxid de carbon din atmosfera la o cifra acceptabila. Roger Pielke Jr, Tom Wigley si Christopher Green au declarat ca este riscant sa presupui, asa cum a facut si IPCC, ca ajustarile tehnologiei moderne, care vor ajuta la reducerea nivelului de CO2 din atmosfera, se vor realiza spontan.

„Lumea se afla pe o cale de dezvoltare si de folosirea a energiei constanta care va aduce cu sine o crestere mare in randul emisiilor de CO2- aceasta crestere poate fi terminata numai printr-o schimbare radicala la nivelul formelor de prelucrarea si folosire a energiei la nivel mondial. Credem ca o astfel de transformare tehnologica poate fi realizata numai intr-o perioada de zeci de ani, chiar daca incepem acest proiect in prezent. „, afirma ei.

Legi noi sunt necesare pentru a stimula aceasta inovatie ce va duce la imbunatatirea eficientei energiei si la reducerea intensitatii dioxidului de carbon, mai afirma ei. De asemenea Roger Pielke Jr, Tom Wigley si Christopher Green sugereaza ca IPPC acorda atentie numai crearii conditiilor in care o astfel de schimbare ar putea avea loc, insa nu si schimbarii in sine.

Articol tradus de pe site-ul Treevolution.

Puteti citi o varianta a articolulu si aici .

Florescu Ada

Articolul precedentAspiratorul marilor
Articolul următorEcologia profunda a nasterii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente