PSD nu vede cu ochi buni investitia in noua centrala termica a Sucevei

0
474
Comisia European? verific? îndeplinirea condi?iilor de mediu la CE Oltenia
Comisia Europeană verifică îndeplinirea condiţiilor de mediu la CE Oltenia
PSD nu vede cu ochi buni investitia in noua centrala termica a Sucevei

Social-democratii suceveni s-au aratat sceptici cu privire la fezabilitatea investitiei in noua centrala termica pe gaz metan si biomasa a municipiului Suceava, investitie in valoare de 65 de milioane de euro care va fi realizata de firma bucuresteana Adrem Invest.
Presedintele executiv al Organizatiei Judetene a PSD, consilierul local Ovidiu Dontu, si-a exprimat ingrijorarea vizavi de anuntul facut de presedintele Adrem Invest cum ca initial va fi dat in folosinta doar modulul pe gaz metan al centralei. Dontu crede ca celelalte doua module care ar urma sa functioneze pe biomasa nu vor mai fi construite, ceea ce va face ca pretul gigacaloriei sa ramane la cote mari.
„Anuntul ca aceasta centrala va avea ca prima etapa functionarea pe componenta de gaz ne ingrijoreaza, pentru ca Guvernul a anuntat iminenta liberalizare a pretului gazelor. Asta inseamna ca pretul gazelor va creste la consumatorul final cu 40%”, a spus Dontu. Presedintele executiv al PSD Suceava a tinut sa sublinieze faptul ca semnarea contractului pentru construirea noii centrale termice de cogenerare inseamna practic intrarea in faliment a societatii Termica si pierderea a peste 400 de locuri de munca.
„Noua centrala poate prelua maxim 80 de salariati, si asta in situatia in care se dezvolta si componenta de biomasa. Practic 400 de persoane sunt condamnate la saracie si somaj”, a precizat Dontu.

Dontu cere comisie de ancheta pentru Termica
Presedintele executiv al PSD Suceava a acuzat Guvernul si autoritatile locale ca au adus Termica in stare de faliment si a anuntat ca in prima sedinta a Consiliului Local va cere o comisie de ancheta care sa elucideze cauzele care au dus la prabusirea societatii al carei actionar unic este Consiliul Local.
„Suntem in situatia in care Guvernul a condamnat aceasta societate la faliment. Faptul ca ni se prezinta astazi ca Termica va reusi sa mentina 400 de locuri de munca din componenta de vanzare a energiei electrice este o mare pacaleala, in conditiile in care se cumpara energie electrica in sistemul energetic national la o treime din pretul oferit acum doi ani. O alta cauza a falimentului societatii Termica se refera la faptul ca doua treimi din pretul carbunelui cu care functioneaza astazi Termica se adauga intre producator si beneficiarul final. De asemenea, stabilirea de catre Consiliul Local, la propunerea primarului, a unui pret mare al gigacaloriei a determinat formarea unei datorii de 800 de miliarde de lei vechi a primariei catre Termica. Toate aceste gafe in legatura cu Termica au determinat primaria sa transfere terenuri care erau ale societatii catre municipalitate, pentru ca mai apoi sa le dea inapoi in contul datoriei, iar in final s-a facut o reducere de capital social la Termica de 800 de miliarde de lei vechi ca sa se compenseze datoria primariei catre societate. Sunt lucruri ilegale care s-au facut acolo. Fata de aceasta situatie si fata de faptul ca vor ramane 400 de oameni fara serviciu, PSD va propune o comisie de ancheta pentru a elucida cauzele care au dus la falimentul Termica”, a incheiat Dontu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.