Putin de partea ecologistilor

Fostul presedinte al Rusiei, Vladimir Putin, ia atitudine in privinta posibilelor daune provocate de construirea, in apropierea unei rezervatii naturale, a complexului olimpic si a altor facilitati – pista de bob, statie de tren, hotel si complex rezidential. Acesta a anuntat oficial ca s-a decis stramutarea acestora la Alpika Service, principalul complex de ski din Krasnaya Polyana.

La inceputul acestui an, Organizatia Natiunilor Unite si Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN) si-au exprimat temerile privind punerea in aplicare a acestor proiecte, mentionand ca fosta resedinta de vara a presedintelui Putin, statiunea Soci, situata pe coasta Marii Negre, la poalele muntilor Caucaz, se afla in vecinatatea foarte apropiata a unei regiuni protejate.
Satul olimpic si pista de bob si de sanie erau planificate a fi construite in regiunea subdezvoltata Grushevaya, la sud de rezervatia naturala UNESCO din Caucazul de Vest. Aceasta regiune este printre singurele zone muntoase din Europa inca neatinse de activitatea umana, care adaposteste specii rare si pe cale de disparitie, precum capra de munte caucaziana (Capra cylindricornis). De asemenea, ecologistii au mai avertizat ca pista ar fi putut obstructiona animalele in drumul lor spre terenurile de pasunat.
Pregatirile pentru jocurile olimpice din 2012, de la Soci, au fost si continua sa fie coordonate de actualul Premier rus, Vladimir Putin. Organizatiile de mediu si comunitatea internationala au salutat decizia Comitetului olimpic din Rusia.

Surse:
“The Saint Ptersburg Times”, “Putin Heads Preparations For Sochi”, 08.07.2008.
http://www.times.spb.ru/index.php?action_id=2&story_id=26534
“Edie –Environmental Data Interactive Exchange”, “Bobsleigh track makes way for mountain goat”, Kate Martin, 08.07.2008.
http://www.edie.net/news/news_story.asp?id=14943&channel=0&title=Bobsleigh+track+makes+way+for+mountain+goat
“MOscow News”, “Putin Orders Sochi Olympic Facilities Moved”, 10.07.2008.
http://mnweekly.ru/news/20080710/55337407.html

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente