Quebec-ul nu vrea deseuri nucleare la Blanc-Sablon

deseuri nucleareMinistrul Resurselor Umane si al Faunei a declarat ca Quebecul nu doreste si nu are nevoie sa stocheze pe termen lung deseuri nucleare din Canada si din strainatate.
Ministrul Bechard a declarat pentru ziarul LE DEVOIR ca proiectul SECURAD protejeaza impotriva deseurilor din regiunea Blanc-Sabon si deasemenea Quebecul nu dispune decat de 3% din deseurile nucleare ale Canadei, iar depozitarea deseurilor provenind de la Hydro-Quebec este securitara, insa legea federala impune companiei sa plateasca 4 milioane $ pe an in plus fata de 20 milioane varsati initial pentru demararea proiectului de contructie a site-ului de depozitare a deseurilor nucleare care va fi amplasat undeva in Canada.

Regiunea Ontario a participat initial cu 500 de milioane de dolari, iar contributia anuala se ridica la 100 de milioane de dolari.

Inginerul Guy Arbour de la Securad afirma ca proiectul este inca in faza de finantare si informare pentru a obtine aderarea regiunii Basse Co´te-Nord, insa daca nu se va obtine acordul regiunii este posibila mutarea proiectului in regiunea Terre-Neuve-et-Labrador.

Sursa: www.cyberpresse.ca

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente