Peste 30 de ani: Rusii spun ca va fi racire, nu incalzire globala

Peste 30 de ani: Rusii spun ca va fi racire, nu incalzire globala

In curand, omenirea se va confrunta cu o scadere a temperaturilor, afirma oameni de stiinta rusi, intr-un studiu, care sustine ca incalzirea globala este doar o etapa dintr-un proces periodic.

Peste 30 de ani: Rusii spun ca va fi racire, nu incalzire globala

In datele privind temperatura aerului intre 1880 si 2006 se remarca patru perioade, potrivit cercetatorilor rusi, care, in baza ciclicitatii indentificate, fac previziuni cu privire la schimbarea climatica in urmatoarea jumatate de secol. In conformitate cu aceasta prognoza, catre 2040, ne asteapta o scadere atemperaturii, insa totusi neinsemnata, in jur de 0,5 grade Celsius, scriu agentiile de presa ruse, preluate de Moldpres.

Principalul responsabil de aceasta ar fi praful cosmic. In timp ce se invarte in jurul Soarelui, Pamantul se misca in interiorul unui nor de praf, care vine dinspre comete. Potrivit diferitelor observatii, aceasta cantitate de praf variaza, putand ajunge pana la 104 de tone pe zi.

Astfel, cu cat mai mult praf ajunge pe Terra, cu atat este mai dens norul de praf ce acopera planeta noastra, iar cu cat este mai dens stratul de nori, cu atat cantitatea de radiatii solare reflectate in cosmos creste. Prin urmare, este mai mic si fluxul de radiatii care intra in atmosfera terestra. In consecinta, si clima se raceste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *