Un studiu arata ca arborii plantati in apropierea ruterelor wireless au frunze uscate si coaja afectata

Un studiu arata ca arborii plantati in apropierea ruterelor wireless au frunze uscate si coaja afectata

Radiatiile Wi-Fi ar putea fi daunatoare pentru oameni. Un studiu realizat in Olanda de catre autoritatile din Alphen aan den Rijn arata ca au fost afectati copaci situati in apropierea ruterelor.

Studiul indica faptul ca arborii plantati in apropierea ruterelor wireless au frunze uscate si coaja afectata, relateaza Daily Mail citat de Hotnews. Rezultatele alarmante ar putea ridica semne de intrebare si asupra efectelor radiatiilor Wi-Fi asupra oamenilor si vor alimenta protestele parintilor si profesorilor care vor sa opreasca instalarea ruterelor in scoli.

Cercetatorii au studiat efectele radiatiilor asupra a 20 de frasini timp de trei luni. Copacii au fost expusi la sase surse de radiatii cu frecvente variind intre 2.412 si 2.472 MHz si la o putere de 100mW la o distanta de doar 50cm.

Copacii plasati cel mai aproape de radiatiile Wi-Fi au dezvoltat “o stralucire plumburie” pe frunze cauzata de moartea epidermei inferioare si celei superioare, ceea ce duce, eventual, la uscarea a parti din frunza.

Cercetatorii au mai descoperit ca radiatiile incetinesc cresterea cocenilor de porumb.

In Olanda, aproximativ 70% dintre copacii din zonele urbane arata aceleasi simptome. Acest procent era de doar 10% in urma cu cinci ani. Copacii din zonele impadurite intens nu sunt, insa, afectati.

Alti oameni de stiinta si-au exprimat scepticismul cu privire la aceste rezultate. “Aceasta cercetare nu a fost publicata, deci nu avem inca detaliile. Trebuie, asadar, sa tratam presupunerile cu scepticism”, a declarat Michael Clark, reprezentantul Agentiei pentru Protejarea Sanatatii. El a adaugat ca au existat anul trecut reclamatii in presa potrivit carora radiatiile Wi-Fi si antenele de telefonie mobila afecteaza coloniile de albine, insa studiile stiintifice au aratat ca infectiile virale sunt cauzele cele mai posibile ale declinului coloniilor de albine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *