Raport ingrijorator: Peste 125 de delfini au esuat in 2011 pe plajele din Romania

Raport ingrijorator: Peste 125 de delfini au esuat in 2011 pe plajele din Romania

Potrivit unui raport intocmit de catre echipa programului “Delfinii in criza! – Dolphins in distress!” a Societatii de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin Oceanic Club, in 2011 peste 125 de delfini au esuat pe plajele din Romania, 18 dintre aceste exemplare fiind pui de marsuin recent nacuti, noteaza Mediafax.

Intre Sulina si Vama Veche au fost gaisiti esuati 127 de delfini care faceau parte din cele trei specii de cetacee din Marea Neagra, respectiv Phocoena phocoena –marsuin, Tursiops truncatus –afalin si Delphinus delphis – delfin comun.

“Anul 2011 este perioada in care echipa SEOPMM Oceanic-Club a inregistrat cel mai mare numar de cazuri de esuari de cetacee pe tarmul romanesc din 2007 de cand ne ocupam sistematic de aceasta problema”, a declarat directorul coordonator al SEOPM Oceanic-Club, Razvan Popescu-Mirceni.

Potrivit SEOPM Oceanic-Club, perioada in care au fost gasiti cei mai multi delfini eusati pe litoralul romanesc a fost 25 aprilie – 30 iunie, cand au fost gasite si preluate 94 de cetacee esuate moarte.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente