Raport international: Pamantul se incalzeste. Temperaturi cu 0,3-4,8C mai mari

0
389
Cele mai ridicate temperaturi din 2013 s-au inregistrat in emisfera sudica
Raport international: Pamantul se incalzeste. Temperaturi cu 0,3-4,8C mai mari
Raport international: Pamantul se incalzeste. Temperaturi cu 0,3-4,8C mai mari

Grupul interguvernamental de experti privind evolutia climatului (GIEC) a stabilit fara nicio urma de indoiala ca Terra este intr-un proces de incalzire, iar activitatile omului si emisiile de carbon sunt responsabile pentru fenomen in proprotie de 95%.

Raportul Grupului interguvernamental de experti privind evolutia climatului (GIEC) a stabilit o serie de concluzii pe baza investigatiilor care au inceput pentru prima data in 1988, arata The Guardian.

Conform raportului, concentratiile de dioxid de carbon, metan si oxid de nitriu sunt la nivele fara precedent in ultimii 800.000 de ani. Din 1950, se poate spune ca activitatile umane sunt cauza dominanta a cresterii temperaturii.

Arderea combustibililor fosili este principalul motiv pentru cresterea a 40% din concentratiile de CO2, de cand a inceput revolutia industriala. Temperaturile globale vor creste cu 0,3 pana la 4,8 grade Celsius, pana la sfarsitul secolului, in functie de cum vor reusi guvernele sa isi controleze emisiile de carbon.

Nivelul marii este asteptat sa creasca cu 26-82 de centimetri pana la sfarsitul secolului. De asemenea, oceanele au devenit mai acide pe masura ce au absorbit o treime din emisiile de dioxid de carbon.

Variatiile acestor estimari tin de incertitudinile puternice in privinta cantitatilor de gaze cu efect de sera ce vor fi emise in atmosfera in urmatorii ani. Pamantul s-a incalzit deja cu aproximativ 0,8 grade Celsius fata de epoca preindustriala.

Numai scenariul bazat pe o incalzire de 0,3 grade a Pamantului ar permite mentinerea cresterii temperaturilor la 2 grade Celsius in raport cu epoca preindustriala, obiectiv pe care comunitatea internationala vrea sa si-l asume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.