Raportul de activitate EcoSal Medias

EcoSal, operatorul de salubritate din Medias continua si in 2012 colectarea deseurilor periculoase din oras

Anul 2011 a reprezentat un an extrem de activ in ceea ce priveste activitatea desfasurata de EcoSal in domeniul deseurilor menajere si implicarea oamenilor in actiuni de responsabilitate sociala. Astfel, au fost colectate aproximativ 20.000 de tone de deseuri si au fost valorificate peste 1.200 de tone de deseuri. Calitatea de operator regional si extinderea serviciilor furnizate populatiei au ridicat noi provocari pentru operatorul public de salubritate, care a achizitionat in cursul anului trecut echipamente si utilaje in valoare de 950.000 de lei. Printre acestea se numara containerele subterane pentru colectarea deseurilor, autospeciale compactoare, automaturatoare stradale sau autocontainiere.

De asemenea, prin Hotarare a Consiliului Local s-a stabilit incepand cu anul 2011 majorarea numarului strazilor incluse in programul de deszapezire, respectiv de la 77 la 157 de strazi. In plus, EcoSal, in colaborare cu Primaria Municipiului Medias si Ministerul Administratiei si Internelor a elaborat politica publica „Un mediu ambiental placut in municipiul Medias”, care propune ca solutie optima pentru colectarea deseurilor in municipiul Medias sau amenajarea de puncte subterane destinate colectarii deseurilor. „Am adoptat bugetul pe 2012 si sumele alocate operatorului de salubritate au fost mai mari, fapt care se motiveaza prin marirea numarului strazilor incluse in programul de salubritate si deszapezire si prin investitiile pe care le va derula operatorul de salubritate pentru a ne atinge obiectivul si anume, un management integrat al deseurilor din municipiul Medias si intreaga zona de nord a judetului.

Ne-am integrat in tinta impusa de catre guvern de a recupera cel putin 15 % din deseuri, iar important de mentionat este faptul ca in municipiul Medias se recupereaza aproximativ 40-45 % din deseuri. De asemenea, exista o statie pilot de compost la statia de sortare si transfer si astfel, dorim sa anuntam cetatenii care folosesc ingrasaminte pentru diferite scopuri ca pot veni la EcoSal pentru a-si procura compostul. Important de mentionat este faptul ca, in anul 2012 o sa continuam cu proiectul de amenajare a punctelor de colectare subterane in cartierele orasului”, a declarat primarul Mediasului, Teodor Neamtu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente