Conferinta – Promovarea solutiilor sustenabile pentru agricultura romaneasca

Agricultura ecologica va beneficia, in urmatorii 7 ani, de peste 200 mil. euro fonduri europene
Conferinta - Promovarea solutiilor sustenabile pentru agricultura romaneasca

Conform angajamentului facut, de promovare a solutiilor sustenabile pentru agricultura romaneasca, proiectul AgroManager a organizat, in perioada 1-2 februarie 2012, conferinta Dezvoltare Durabila – Cod de bune practici agricole si de mediu. Aceasta a avut loc la sediul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti.

In cele doua zile, fermieii au beneficiat de prezenta unei echipe de consultanti danezi, care le-au prezentat cele mai noi solutii implementate in industria agricola din Danemarca, din aceeasi perspectiva a sustenabilitatii. Astfel, John Birger Pedersen, consultant pe probleme de cultura mare, a pregatit pentru fermierii romani cursul Dezvoltare sustenabila, productia recoltei. Codul bunelor practici agricole si de mediu. Din echipa daneza participanta la eveniment a facut parte si Hans Lundgaard Thyssen, consultant pe probleme de cresterea porcinelor.

“Conceptul de sustenabilitate cuprinde mai multe directii in ceea ce priveste activitatea fermierului roman. Prima ar fi preocuparea pentru o mai buna planificare, astfel incat activitatile sa nu fie administrate in stare de criza (lipsa finantarii, lipsa unor tehnologii potrivite, lipsa logisticii sau multe alte situatii critice). O alta tine de maximizarea profitabilitatii la nivelul fermei in conditii de utilizare optima a resurselor existente (financiare, materiale si umane)”, a aratat in prima zi a conferintei Gabriel Ionescu, coordonator consultanta, AgroManager.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *