Raportul de Dezvoltare Durabila al UPS

  0
  438
  UPS alocă subvenţii de 2,2 milioane dolari pentru protecţia mediului
  Raportul de Dezvoltare Durabila al UPS

  UPS a publicat cea mai recenta editie anuala a Raportului de Dezvoltare Durabila, devenind astfel una dintre cele doar 10 corporatii din SUA inscrise in acest an in Initiativa de Raportare Globala (Global Reporting Initiative – GRI) care au obtinut calificativul A+ pentru transparenta superioara.

  Noul raport care sintetizeaza eforturile pentru dezvoltare durabila depuse de UPS in 2011 a primit calificativul A+ in urma indeplinirii standardelor de raportare GRI si dupa primirea evaluarii privind calitatea realizate de Deloitte & Touche LLP.

  „Unul dintre principiile directoare ale strategiei UPS privind dezvoltarea durabila este angajamentul pe care ni-l asumam in privinta transparentei,” mentioneaza in raport Scott Davis, Presedinte si CEO. „Publicam mai multe informatii ca pana acum… Am inclus in raport evolutia, succesele si provocarile din ultimii cinci ani. Acum ne indreptam spre viitor.”

  UPS considera raportarea privind dezvoltarea durabila ca fiind un instrument valoros pentru clienti, investitori si alte parti interesate, in evaluarea performantei si angajamentului unei companii fata de practici de afaceri cu adevarat durabile.

  Raportul arata ca UPS a depasit patru din cele sapte obiective cheie privind dezvoltarea durabila pe care si le-a stabilit pentru 2011. Compania si-a indeplinit obiectivele privind siguranta angajatilor, frecventa accidentelor rutiere, emisiile aeronavelor si gradul de retentie al angajatilor cu norma intreaga. Raportul prezinta progresul inregistrat la nivelul obiectivelor privind consumul de combustibil pentru aeronave, gradul de satisfactie al angajatilor si contributiile caritabile.

   

  Scott Wicker, UPS chief sustainability officer, a mentionat si urmatoarele realizari:

  • Datorita folosirii tehnologiei avansate de planificare a traseelor, UPS a evitat parcurgerea unui numar de 137 milioane kilometri, economisind 31,8 milioane litri de combustibil si 83.000 tone metrice de emisii de CO2.
  • Instalarea pe scara tot mai larga a tehnologiei telematice a permis eliminarea a peste 98 de milioane de minute din timpul de functionare in gol a motoarelor, economisind 2,5 milioane litri de combustibil.
  • UPS a reusit sa scada net consumul de energie la nivelul Statelor Unite in cadrul facilitatilor sale.
  • Dintre toate companiile din SUA, UPS a primit cel mai mare punctaj din partea organizatiei Carbon Disclosure Project, fiind la egalitate cu alte trei companii care au obtinut si ele cel mai mare punctaj la nivel mondial.
  • In 2011, nivelul general al emisiilor a scazut cu 3,5%, chiar daca volumul coletelor a crescut cu 1,8%.
  • Angajatii si-au luat 100.000 de angajamente de a actiona mai responsabil fata de mediul inconjurator

  UPS a introdus in premiera o „matrice a materialitatii” care schiteaza diferentele si asemanarile dintre interesele companiei si cele ale altor parti interesate. Matricea va fi folosita pentru a ajuta compania in stabilirea viitoarelor prioritati de dezvoltare durabila, a adaugat Wicker.

  Tot in premiera, raportul prezinta exemple ale impactului economic direct si indirect al companiei. Datele includ:

  • Compensatii si beneficii pentru angajati – 27,6 miliarde USD.
  • Impozite platite – 3,1 miliarde USD.
  • Dividende platite – 2 miliarde USD.
  • Educatie asigurata angajatilor – 17,5 milioane USD ca sustinere pentru plata taxelor de scolarizare pentru 14.764 studenti.
  • Angajarea a 398.242 de angajati permanenti, inclusiv 77.706 in afara Statelor Unite.

  „Raportul anual de dezvoltare durabila cuprinde performanta, ambitiile si obiectivele UPS din perspective economice, sociale si ecologice,” a explicat Wicker. Anul acesta, raportul include si eseuri, grafice informative si articole de opinie privind pozitia companiei in ceea ce priveste biocombustibilii, viitorul combustibililor si energia, gestionarea gazelor cu efect de sera, modul in care UPS isi formeaza viitorii lideri si modul in care Fundatia UPS raspunde nevoilor comunitatilor.

  Pentru a accesa noul raport, vizitati www.ups.com/sustainability.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.