Rapunzel Naturkost AG – un pionier in agricultura ecologica

0
482
7 secrete pentru cultivarea legumelor in balcon
7 secrete pentru cultivarea legumelor in balcon
Rapunzel Naturkost AG – un pionier in agricultura ecologica
Rapunzel Naturkost AG – un pionier in agricultura ecologica

Totul a inceput in 1974 cand Joseph Wilhelm si Jennifer Vermeulen au infiintat o mica ferma si un magazin auto de produse alimentare ecologice in Augsburg, Bavaria.

Astazi, Rapunzel Naturkost AG, cu sediul in Legau / Allgau, este unul dintre principalii producatori si distribuitorii de alimente organice din Europa. Compania are 250 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 70 de milioane de euro.
Produsele Rapunzel pot fi gasite in peste 2000 de magazine si piete ecologice din intreaga Germanie. Rapunzel obtine materia prima organica din peste 30 de tari pentru o gama de peste 400 de alimente ecologice, realizate in centrul lor de productie si exportate in la fel de multe tari.

Ca si pionier organic Rapunzel a promovat de la inceput agricultura ecologica si din alte tari. Asa a aparut primul proiect, in Turcia, unde s-a creeat un parteneriat intre fermierii locali si producatorul german. Azi 600 de fermieri turci, din 10 provincii, produc 14 produse diferite inclusiv smochine, caise, stafide, alune, nuci si rosii ecologice, pentru compania germana.

Rapunzel are si alte proiecte la nivel mondial, inclusiv, producerea de chips-uri de nuca de cocos, cafea si cacao ecologica din Sri Lanka, Tanzania sau Bolivia.

In plus, Rapunzel ofera o gama larga de cursuri si evenimente legate de alimetatia sanatoasa, nutritie, cultura, si stil de viata ecologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.