Raurile din judetul Hunedoara sunt poluate cu deseuri

Raurile din judetul Hunedoara sunt aproape toate pline de deseuri. Si asta pentru ca multi romani sunt obisnuiti sa lase gunoiul acolo unde le cade din mana.poluare

Oriunde intorci capul, peisajul este acelasi: gunoaie care plutesc pe apa sau se aduna pe maluri. Cele mai multe deseuri sunt din plastic.

In apropiere de Deva, malurile Muresului s-au transformat de multa vreme in depozite de pet-uri, haine sau chiar bucati de mobila. Toate gunoaiele se aduna, in timp, la baza barajului de la Mintia. Atunci cand barajul este deschis, pet-urile ajung in Mures. Sau daca Muresul este foarte scazut, ele raman pe maluri.

La cativa kilometri de municipiul Hunedoara, raul Cerna este si el un loc preferat pentru depozitarea gunoaielor. Voluntarii care mai ecologizeaza zona nu pot tine insa pasul cu localnicii sau cu turistii care s-au invatat sa arunce aici gunoaiele.

“Este regretabil faptul ca sunt mai multe institutii, platite din bani publici, care ar trebui sa gestioneze acest acest si in ultima perioada asistam doar la o pasare a responsabilitatii”, a declarat Geta Barabas, directorul APM Hunedoara.

Primariile motiveaza intotdeauna ca nu au bani pentru ecologizare si ca aceasta misiune ar trebui sa revina autoritatilor judetene. Acestea, la randul lor, muta responsabilitatea spre Directia Apelor sau catre Agentia de Protectie a Mediului.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente