Raurile si lacurile au devenit gropi de gunoi

0
349

Apele Romaniei reprezinta lada de gunoi pentru sute de tone de peturi. Cu toate acestea autoritatile spun ca populatia nu trebuie amendata, ci educatagropi de gunoi

Raurile si lacurile din Romania sunt acoperite de peturi, iar cetatenii care arunca deseuri in apa constituie o importanta sursa de poluare pentru apele Romaniei. „Scoatem sute de tone de peturi din ape anual”, a precizat David Csaba, directorul Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR). ANAR ar trebui sa dea amenzi celor care-si arunca gunoaiele la intamplare. O fac insa intr-o mica masura, ba mai mult spun ca nu amenzile sunt solutia pentru a scapa tara de invazia plasticului.

„Din punctul meu de vedere, amenzile in cuantumuri mari, mai ales intr-o tara saraca, nu isi ating scopul intotdeauna. Mult mai importanta este, din punctul meu de vedere, educatia cetatenilor”, a declarat David Csaba. Reprezentantii ANAR isi justifica ineficienta in curatarea apelor prin faptul ca sunt prea putini: 9.000 de oameni care administreaza 77.000 de kilometri de curs de apa.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.