Razele soarelui vor fi valorificate

0
395
Panasonic închide fabrica de celule fotovoltaice din Ungaria, concediind 550 de angajaţi
Razele soarelui vor fi valorificate

Este vorba de un parc fotovoltaic cu o putere instalata de 1,4 MW, care va fi realizat in zona nord-estica a municipiului, pe o suprafata de trei hectare de teren, pusa la dispozitia investitorului de administratia locala. Potrivit primarului Marcel Vela, valoarea totala a investitiei se ridica la 2,7 milioane euro.

„Dupa verificarile pe care le-am efectuat vizavi de bonitatea investitorului si confirmarea integrala a finantarii, vom aproba in urmatoarea sedinta de consiliu local cele trei hectare, care se vor acorda ca si zona investitionala cu facilitati, motiv pentru care investitorul a si ales Caransebesul. Parcul fotovoltaic se va realiza in zona schitului Sfantul Pantelimon, langa Tancodrom, iar municipiul va castiga din impozitele, taxele, autorizarile si chiriile aferente. Este o bucurie pentru noi ca administratie ca investitorii aleg municipiul Caransebes, unde atat energia solara cat si cea eoliana pot fi valorificate la un nivel ridicat, ca alternativa la solutiile clasice“, a precizat primarul Marcel Vela.
Aceasta este a doua investitie de acest gen care este demarata in municipiul Caransebes, prima fiind cea in care administratia locala s-a asociat cu un investitor italian pentru realizarea unui parc fotovoltaic pe o suprafata de 10 hectare, inceperea constructiei fiind preconizata pentru aceasta toamna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.