Re.Generation, Rosia Montana si Irina Bokova

Re.Generation, Rosia Montana si Irina Bokova

Re.Generation a intampinat-o pe Irina Bokova, Director General al UNESCO, cu un cadou din partea sustinatorilor Rosiei Montane, la finalul unei intalniri in cadrul vizitei sale in Romania.

Activistii Re.Generation i-au inmanat dnei Bokova un colaj de imagini-portret ale romanilor, declaratii vii ale sprijinului public pentru includerea Rosiei Montane in UNESCO, si un raport al asociatiilor A|R|A si Alburnus Maior referitor la peisajul cultural al sitului minier Rosia Montana.

De asemenea, Re.Geneneration i-a solicitat Directorului General al UNESCO sprijinul direct pentru demararea procedurii de inscriere a Rosiei Montane in Lista Indicativa a Romaniei a monumentelor istorice cu valoare exceptionala. Astfel, Re.Generation a facut un apel catre Irina Bokova in vederea sustinerii includerii oficiale a sitului minier Rosia Montana in randul valorilor culturale ale lumii, asa incat Rosia Montana sa fie conservata si valorificata in mod sustenabil.

Dna Bokova a declarat ca situatia de la Rosia Montana ii este cunoscuta si ca includerea in Patrimoniul Cultural Mondial al UNESCO ar reprezenta o oportunitate pentru Rosia Montana.

Vizita Irinei Bokova in Romania reprezinta rezultatul a un an si jumatate de diplomatie parlamentara din partea Romaniei pe probleme UNESCO si a constat intr-o serie de intrevederi cu membri ai Camerelor Parlamentare si reprezentanti ai ministerelor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente