Re.Generation, Rosia Montana si Irina Bokova
Re.Generation, Rosia Montana si Irina Bokova

Re.Generation a intampinat-o pe Irina Bokova, Director General al UNESCO, cu un cadou din partea sustinatorilor Rosiei Montane, la finalul unei intalniri in cadrul vizitei sale in Romania.

Activistii Re.Generation i-au inmanat dnei Bokova un colaj de imagini-portret ale romanilor, declaratii vii ale sprijinului public pentru includerea Rosiei Montane in UNESCO, si un raport al asociatiilor A|R|A si Alburnus Maior referitor la peisajul cultural al sitului minier Rosia Montana.

De asemenea, Re.Geneneration i-a solicitat Directorului General al UNESCO sprijinul direct pentru demararea procedurii de inscriere a Rosiei Montane in Lista Indicativa a Romaniei a monumentelor istorice cu valoare exceptionala. Astfel, Re.Generation a facut un apel catre Irina Bokova in vederea sustinerii includerii oficiale a sitului minier Rosia Montana in randul valorilor culturale ale lumii, asa incat Rosia Montana sa fie conservata si valorificata in mod sustenabil.

Dna Bokova a declarat ca situatia de la Rosia Montana ii este cunoscuta si ca includerea in Patrimoniul Cultural Mondial al UNESCO ar reprezenta o oportunitate pentru Rosia Montana.

Vizita Irinei Bokova in Romania reprezinta rezultatul a un an si jumatate de diplomatie parlamentara din partea Romaniei pe probleme UNESCO si a constat intr-o serie de intrevederi cu membri ai Camerelor Parlamentare si reprezentanti ai ministerelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here