Firmele germane, interesate de sectorul de reciclare a deseurilor din Romania

Firmele germane, interesate de sectorul de reciclare a deseurilor din Romania

Camera de Industrie si Comert din Erfurt (IHK) va organiza o vizita a firmelor din landul Turingia, centrul Germania, in Romania, companiile germane fiind interesate in special de sectorul de reciclare a deseurilor din tara noastra.

IHK va organiza, cu ajutorul Camerei germane de Comert Exterior, doua vizite ale companiilor din Turingia in Romania si Malaezia, la inceputului anului 2013.

Vizita in Romania este planificata la mijlocul lunii februarie. Companiile germane sunt interesate de sectorul de reciclare a deseurilor. “Este necesara o reorientare fundamentala a sectorului. Pentru aceasta, UE pune la dispozitie fonduri substantiale si ofera astfel firmelor din Turingia siguranta necesara pentru planificarea si finantarea proiectelor”, a declarat directorul IHK, Gerald Grusser.

In prezent, Romania recicleaza doar 3% din deseuri, iar 90% dintre acestea nu sunt depozitate conform standardelor europene, a mai spus Grusser, adaugand ca Romania este interesata de expertiza germana in gestionarea deseurilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente