Reciclarea deseurilor se face doar de forma

30% – acesta este gradul de recuperare al deseurilor menajere in Capitala.

Reciclarea gunoiului ramane un vis atat pentru autoritatile locale, cat si pentru bucuresteni, pentru ca nici unii, nici altii nu isi dau silinta. Doar in trei sectoare exista containere speciale pentru reciclat sticla sau plasticul. Oamenii arunca insa de-a valma resturile menajere, fara sa faca nici cea mai mica selctie.
Sticla, plastic, hartie acestea sunt cateva din containerele pentru colectarea selectiva a deseurilor menajere, care au fost amplasate prin Capitala.

Exista doua probleme: oamenii nu stiu sa le foloseasca si arunca deseurile amestecat iar firmele de salubritate colecteaza aceste gunoaie chiar si atunci cand sunt reciclate in aceiasi masina, amestecandu-le din nou.

Capitala este unul dintre cei mai mari producatori de resturi menajere. Colectarea selectiva a gunoiului este inca in faza incipienta, in conditiile in care autoritatile locale au incercat implementarea acestei metode doar de doi ani. La nivel european, fiecare cetatean produce 530 de kilograme de deseuri anual.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *