Reciclarea hartiei in judetul Alba

5Este deja cunoscut faptul ca in Romania sunt foarte multe lucruri de pus la punct in foarte multe domenii. Asa ca, sa o luam pe rand. La capitolul reciclare ne-am dezvoltat destul de mult in ultimii ani, desi suntem inca in urma. Haideti sa vedem cum stau lucrurile in judetul Alba la capitolul reciclarea hartiei de exemplu.
Am vazut fugitiv pe un forum ca o persoana se intreba cand vor fi puse containere de reciclat si in localitatea Alba Iulia. Ca turist am fost deja prin tot judetul Alba, insa recunosc faptul ca nu m-am gandit la cat de mult pot locuitorii sa recicleze, pentru ca am fost incantata de toate obiectivele turistice. Dar, oricat de multe probleme ar exista, haideti sa vedem lucrurile bune:
– In 2009 elevii scolilor generale din Alba Iulia au fost provocati sa participe la campania concurs „Eco E COol!” intre clase, de strangere de materiale reciclabile din hartie sau carton. Castigatorii au primit o excursie cadou. La campanie au participat peste 4.600 de copii din 182 de clase. (Sursa: www.green-report.ro)
– In iunie 2014 cercetasii Romaniei au a avut o actiune de colectare de deseuri de carton si hartie si plantare de puieti in municipiul Alba Iulia. (Sursa: www.alba24.ro)
– In noiembrie 2014 a aparut stirea ca in Alba Iulia se vor construi trei platforme subterane pentru colectarea deseurilor (Sursa: www.ziarulunirea.ro)
– In martie 2015 Proiect inedit la Alba Iulia: hartia si cartonul colectate pentru reciclare cu cargo-tricicleta. In cadrul proiectului „Reciclam cu tricicleta” vor fi angajate doua persoane din categorii defavorizate care vor pedala prin oras si vor strange deseurile. Campania va incepe in primavara si isi propune imbunatatirea mediului din oras, dar si constientizarea oamenilor cu privire la colectarea selectiva si transportul ecologic. Campania se adreseaza tuturor institutiilor publice si entitatilor private din municipiul Alba Iulia care doresc sa recicleze deseurile din hartie si carton in cantitati mai mici. (Sursa: www.ziarelive.ro)
Pe langa aceste proiecte, pentru persoanele care doresc sa recicleze in oricare alta perioada, pot apela la firmele specializate din Alba Iulia:
– Mondragon SRL: www.mondragon.ro
– Aloref SRL: www.aloref.ro
Iar pentru persoanele interesate de proiectul consiliului judetean, gasiti aici schema sistemului de reciclare.

Si nu uitati: Prin reciclarea unei tone de hartie sunt salvati de la taiere 17 copaci. Spor la treaba!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente