Recipientele din plastic pot provoca boli de inima

0
466

Specialistii estimeaza ca bisfenolul este detectabil in organismul a 90 la suta dintre americani si europenirecipiente din plastic

Expunerea la anumite chimicale care se gasesc in plasticul din care sunt confectionate ambalajele poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare, sustin oamenii de stiinta britanici si americani. Substanta vinovata de afectiunile de inima se numeste bisfenol A.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au testat 1.493 de subiecti cu varsta cuprinsa intre 18 si 74 de ani. Ei au fost supusi la diferite teste clinice pentru a vedea daca substanta care se gaseste in sticlele de plastic are vreun efect negativ asupra organismului. In plus, specialistii au studiat si fisele medicale ale participantilor la studiu pentru a vedea daca sufera de diferite afectiuni. Rezultatele clinice au aratat ca persoanele care aveau probleme cardiovasculare aveau in organism un nivel ridicat de bisfenol A. Cercetatorii atrag atentia ca aceasta substanta se gaseste in ambalajele pentru mancare, in peturi, jucarii, biberoane, in mai toate obiectele din plastic. In plus, potrivit expertilor, bisfenol A se afla in stransa legatura cu diabetul sau cu bolile de ficat. Mai mult, femeile insarcinate expuse la bisfenol A pot da nastere unor copii cu un comportament hiperactiv si agresiv, potrivit unui alt studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Carolina de Nord. In cadrul cercetarii, s-a gasit bisfenol A in organismul tuturor mamelor luate in vizor, respectiv 249 de femei insarcinate. Cand copiii au implinit varsta de doi ani, micutii au fost cercetati atent de oamenii de stiinta, observandu-se, mai ales in cazul fetitelor ale caror mame fusesera expuse la aceasta substanta, un comportament agresiv.

Expertii guvernamentali in toxicologie britanici si americani avertizeaza ca substanta toxica este detectabil in organismul a 90 la suta dintre americani si europeni.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.