Fondul de Mediu poate subventiona un nou sistem de reciclare a PET-urilor

0
644

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat astazi, la postul public de radio, ca ministerul Mediului poate subventiona din Fondul de Mediu o parte din pretul unui aparat ce transforma in numai 30 de secunde un PET intr-un disc de plastic.reciclarea peturilor

„In cazul PET-urilor, voi veni cu o initiativa inedita pentru Romania, prin care sticla de plastic este transformata in 30 de secunde intr-un disc de mici dimensiuni. Acest sistem trebuie implementat in marile mall-uri, in scoli, institutii, iar Ministerul Mediului poate subventiona din Fondul de Mediu o parte din pretul acelui aparat ce nu costa mai mult de 45 de euro/bucata. Sistemul ii poate avantaja pe cetatenii care il folosesc pentru ca pot primi fie o suma de bani, fie bonuri valorice pentru sticlele de plastic trecute prin acel aparat”, a afirmat Borbely, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste sumele destinate Fondului de Mediu in 2010, seful MMP a precizat ca acesta poate ajunge la circa doua miliarde de lei.

„In momentul de fata, acest Fond sta pe un sac de bani si va promit ca o sa ma lupt anul acesta sa cheltuim acesti bani pentru sunt pentru mediu. De asemenea, mai avem de aprobat bugetul Fondului de Mediu care sper sa fie de 1,5 miliarde de lei la care se adauga ceea ce avem de anul trecut (500 milioane lei n.r.)”, a apreciat Laszlo Borbely.

Potrivit ministrului Mediului, „este bine ca s-a infiintat un astfel de Fond, insa managementul acestuia a lasat de dorit in ultimii ani”.

Borbely a adaugat ca „desi au existat unele proiecte bune, nu a fost vorba despre un management bun care sa asigure plata acestor bani”, dar si ca „cele mai multe dintre Ghidurile de finantare sunt aprobate, iar in cazul altora vom continua (parcurile, zonele verzi, etc)”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.