Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania

Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania

Proiectul european „Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania”, derulat de doua asociatii ecologiste din Ungaria si Romania, se apropie de final, cu victoria absoluta a vecinilor din vest, care au reusit sa adune anul trecut 27 de tone de becuri si tuburi fluorescente arse, pe cand tara noastra, numai 11 tone.

Cele doua asociatii, Recolamp si Electro-Coord, au adunat becurile si „neoanele” arse din judetele invecinate granitei comune: Arad, Timis, Bihor si Satu-Mare (in Romania) si Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés si Csongrád (in Ungaria).

Valoarea proiectului a fost de 1,6 milioane de euro, bani din care s-au cumparat containere specializate pentru colectarea becurilor si tuburilor fluorescente, si s-a construit, la Mezőkovácsháza, Ungaria, o fabricuta pentru reciclarea acestor deseuri.

Fabrica va fi inaugurata pe 5 martie, in prezenta ministrilor mediului din cele doua tari.

In 2011, in aria de proiect, in Romania au fost adunate 11 tone deseuri de surse de iluminat, iar in Ungaria – 27.

Pana la finalul proiectului, in mai 2012, in Romania vor fi infiintate 455 de puncte de colectare, iar in Ungaria 588. In total, Recolamp si-a propus sa colecteze 26 tone de deseuri, iar Electro-Coord – 54.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente