Reeco: Sectorul biomasa si cogenerare, in curs de dezvoltare in Romania

Reeco: Sectorul biomasa si cogenerare, in curs de dezvoltare in Romania
Reeco: Sectorul biomasa si cogenerare, in curs de dezvoltare in Romania

Piata de biomasa din Romania are toate sansele sa depaseasca 210 MW de centrale electrice de biomasa in urmatorii doi ani, sectorul biomasa si cogenerare fiind in curs de dezvoltare, se arata intr-un comunicat al Reeco.

“Daca exista un sector care va avea o ampla dezvoltare in 2013-2014, va fi cel de producere a energiei prin cogenerare”, potrivit sursei citate.

Biogazul si biomasa reprezinta surse de energie foarte atractive in Romania, nu doar datorita potentialului natural foarte ridicat, dar si datorita conjuncturii politice favorabile, sustine Reeco. Guvernul incurajeaza utilizarea biogazului, in special in centrele de cogenerare. “Romania are un potential de productie anuala de biogaz estimat la aproximativ 1,18 miliarde de metri cubi / an. Potentialul de generare a energiei termice din biogaz este de aproximativ 14,800 terajouli / an si potentialul de generare de energie este de 350,000 terajouli / an. In prezent, se produc aproximativ 1.700 tep energie electrica si aproximativ 1.900 tep energie termica generate din biogaz / an, din care aproximativ 50% din canalizari”, se mai arata in comunicat.

Reeco organizeaza, intre 20-22 noiembrie, la Exporom, evenimentul RENEXPO BIO&CO, la care vor fi prezente companii din sectorul biomasa si cogenerare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente