Referendum impotriva deseurilor

0
258

O ultima tentativa de a bloca proiectul care prevede amplasarea unui depozit de deseuri chimice periculoase, la cinci kilometri de Constanta, s-a derulat ieri la Navodari.impotriva deseurilor

Localnicii au fost chemati la urne ca sa-si exprime votul cu privire la proiectul firmei Ecological Center SA, firma care urmeaza sa construiasca langa casele oamenilor un munte de deseuri, in care sa se adune 600 de tone de substante pe zi. Muntele va avea 95 de metri inaltime si se va intinde pe o suprafata de 154.000 de metri patrati.

Locuitorii din Navodari -s-au prezentat in numar mare la urne si majoritatea au dat vot de blam proiectului italian, deja aprobat si consfintit si printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, data de Curtea de Apel Constanta. Cei mai constiinciosi votanti au fost varstnicii. „Vor sa ne otraveasca. Am votat nu, pentru noi, pentru copiii nostri, pentru nepoti”, a spus Mihai Ignat, in fata urnei.

„Prezenta la vot este mai mare ca la alegerile locale sau nationale. Locuitorii hotarasc astazi soarta orasului lor pentru urmatorii 50 de ani”, a declarat primarul Nicolae Matei.

Referendumul de ieri a fost organizat pentru anularea acordului de mediu dat unui obiectiv de investitii ce cuprinde si acest depozit de deseuri. Pentru ca referendumul sa fie validat este necesara prezenta la urne a 50% + 1 din numarul total de alegatori.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.