Referendum pentru eolienele de la Cogealac

Firma Eolica Dobrogea, concurentul grupului CEZ de la Cogealac, doreste ca populatia sa isi exprime parea cu privire la modul in care va fi utilizat potentialul energetic al zonei, printr-un referendum.parc de eoliene

Astfel, firma, care are ca partener grupul spaniol Iberdrola, va cere primariei comunei sa organizeze un referendum.

“SC Eolica Dobrogea SRL va solicita Primariei Cogealac si Consiliului Local organizarea unui referendum local in care toti membrii comunitatii sa decida in cunostinta de cauza si in mod direct cum va fi folosit potentialul energetic eolian al teritoriului administrativ al comunei lor si cum vor fi folosite cele aproximativ 3,5 milioane de euro venituri la bugetul local. Eolica Dobrogea va continua eforturile pentru identificarea unei solutii tehnice comune exprimate intr-un singur Plan Urbanistic Zonal care sa fie aprobat in conditii de legalitate de catre autoritatile locale si care sa permita atat dezvoltarea intereselor legitime de afaceri proprii, cat si generarea de beneficii tangibile in viata comunitatii locale, in viata fiecarui locuitor al comunei Cogealac”, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

La Cogealac, primarul Hristu Cati a instigat localnicii sa protesteze pentru a determina CEZ sa renunte la parcul eolian. Aceasta deoarece, sustin procurorii, primarul si membrii si Consiliului Local vor ca firma Eolica Dobrogea sa dezvolte acel parc eolian. Procurorii spun ca primarul Hristu Cati le-a dat bani oamenilor ca sa ia parte la miting.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente