„Regele lemnului“: Nu exista materie prima suficienta pentru a ajunge la 1 mld. euro

„Regele lemnului“: Nu exista materie prima suficienta pentru a ajunge la 1 mld. euro
„Regele lemnului“: Nu exista materie prima suficienta pentru a ajunge la 1 mld. euro

Omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer, care detine pe piata locala mai multe fabrici de prelucrare a lemnului si panouri din lemn, spune ca in 2012 a avut afaceri de jumatate de miliard de euro, iar pentru anul acesta asteapta un avans de 10%. „Regele lemnului“, care a realizat profituri cumulate de peste 160 mil. euro in intervalul 2009 – 2011 pe piata locala, spune insa ca nu va putea ajunge niciodata la afaceri de 1 mld. euro.

„In Romania nu vom avea niciodata afaceri de un miliard de euro. Exista limitari. Vom investi mai mult, insa nu putem merge decat pana la un anumit nivel. Nu exista suficienta materie prima pentru cinci fabrici aici. In industria lemnului in care activam nu avem asa multe posibilitati sa crestem“, a spus el.

Schweighofer si-a inceput afacerile in Romania in urma cu 12 ani si a ajuns sa detina cel mai mare business din industria de prelucrare a lemnului.

El opereaza o fabrica la Radauti (pentru productia de cherestea, infiintata in 2008), Sebes (tot pentru cherestea, infiintata in 2003), la Siret (unitate de producere a panourilor incleiate, preluata in 2008) si la Comanesti (pentru magazinele de tip do-it-yourself, preluata in 2009). El mai are si paduri, dar si terenuri agricole si un hotel la Radauti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente