Regina si Printul Charles adera la cursa pentru construirea oraselor ecologice

Regina si Printul de Wales s-au alaturat controversatului proiect desfasurat de guvern, orasul ecologic, impreuna cu Crown Estate actionand ca si partener in consortiu, sperand sa construiasca un oras cu 5000 de locuinte langa Nottingham

Fundatia condusa de Printul Charles, Built Environement, a fost solicitata pentru a participa la partea de design a proiectului, si pentru a participa la convingerea comunitatii de a sustine acest proiect.
Printul insusi s-a implicat personal in dezvoltarea unor comunitati durabile. El a infiintat Poundbury, dezvoltat pe domeniul Duchy of Cornwall din Dorset, acum un deceniu si acum ajuta pentru a construe un oras pentru 12000 de persoane la Sherford, langa Plymouth, si un sat ecologic de 4000 de locuinte langa Neath, Wales. Fundatia sa si-a oferit sprijinul pentru organismele guvernamentale in curs de dezvoltare a etinderii urbane pentru orasele deja existente.
Crown Estate, organizatie care administreaza 7bn £ din proprietatile reginei, si declara veniturile la Trezorerie, s-a asociat cu MoD si cu compania Newton Nottingham LLP pentru a dezvolta fosta baza de la RAF detinuta de compania Newton, aproape de Bingham in Nottinghamshire.
Aceasta locatie inlocuieste o alta aleasa in apropiede de Kingston pe Soar, oportunitate de care responsabilii au fost intrebati de catre functionarii publici. Conform The Guardian, departamentul de locuinte al guvernului se alatura proprietarilor de terenuri cu scopul de a dezvolta un proiect imobiliar ecologic.
Detaliile acestui proiect raman inca necunoscute in totalitate deoarece partenerii implicate in acest proiect vor sa atraga spre implicare si comunitatile locale inca de la inceputul desfasurarii proiectului. Proiectul ofera decontarea transportului local pentru rezidenti, zone fara masini si restrictii de parcare, producere proprie de mancare si de combustibil, posibilitatea de a lucra acasa, si locuri de munca asigurate pentru absolventii locali. De asemenea, proiectul include si infiintarea a doua sau trei scoli, precum si infiintarea unor locuinte sociale, si a unor locuinte de inchiriat.
Nick Harper, sef al departamentului de administrare si dezvoltare a coroanei, se adreseaza, astfel, tuturor proprietarilor de terenuri: “Suntem gata sa ascultam ideile si aspiratiile politicienilor si locatarilor, in speranta de a realiza o baza de date cat mai potrivita cu aspiratiile beneficiarilor proiectului.”
Hank Dittmar, director executive al The Prince”s Foundation pentru Built Environement, a declarat ca orasele de tipul stand-alone trebuie sa respecte anumite principii, pentru a prezenta siguranta. “Vom cauta tipuri mixte autentice de case, locuri de munca si facilitate, astfel incat nevoile de zi cu zi sa fie satisfacute la orice pas….suntem interesati sa dezvoltam construirea de locuinte de tip traditional-pe care intentionam sa le construim prin metode si materiale potrivite unui anumite zone particulare-pentru a putea raspunde provocarilor secolului 21, schimbarilor climatice si cresterii natalitatii.
Acum doua saptamani dezvoltatorii proiectelor oraselor ecologice au abandonat proiectul. Gallagher Estate, unul dintre dezvoltatori care a sustinut initial doua proiecte de constructie a oraselor ecologice in sudul Bedforth, a devenit ultimul dezvoltator care s-a retras.
The Guardian a revenit ieri cu o informatie conform careia un consortiu care se afla in spatele unui proiect de construire a unui oras ecologic la Curborough, aproape de Lichfield,Staffordshire, a renuntat la proiect, in timp ce consiliul East Lindsey, din Lincolnshire, luna trecuta a retras ofertele pentru 15 tereuri din cele 17 disponibile. Cum exista numai 13 terenuri disponibile, din care guvernul intentioneaza sa acorde sprin numai pentru 5 pana la 10 proiecte de construire a oraselor ecoogice.
Tories, al carui angajament este sa se lupte pentru suportul local al fiecarui proiect ecologic, a declarat ca betele in roate provin de la proiectele guvernului, deoarece multi dintre dezvoltatori au renuntat inca din faza de proiect.

Sursa: Guardian

Articolul precedentPlaneta in flacari
Articolul următorOpriti incendiile!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente