Opriti incendiile!

A trecut aproape un an de la cele mai mari incendii din Europa. Vara trecuta, o multime de kilometri patrati de padure au fost transformati in scrum, grecia fiind cel mai grav exemplu. Un an mai tarziu, autoritatile nu au luat nicio masura pentru a putea face fata unor probleme similare.

Incendiile sunt destul de dese in ecosistemele mediteraneene din cauza iernilor blande si verilor foarte lungi si fierbinti. Temperaturile ridicate si seceta, in combinatie cu frunzele uscate de pe sol, cauzeaza adesea incendii. Dar cand ne referim la un proces natural, des inseamna o data la 8 sau 10 ani.

Ecosistemele mediteraneene au dezvoltat metode de regenerare in mai putin de 10 ani, pentru ca speciile care traiesc acolo s-au adaptat la prezenta periodica a focului. Multe radacini, spre exemplu, raman in viata, iar plantele cresc din nou.

Dar niciun ecosistem nu poate sa isi recapete sanatatea daca incendiile cauzate de oameni au loc anual. Si exact asta se intampla in przent, din cauza a mai multor motive. Padurile arse ofera oamenilor spatiul necesar pentru noi terenuri, ferme si case. Dar pretul pe care il platesc este mare. Multe animale mor sau isi pierd habitatul natural. Multe specii infrunta extinctia. De asemenea, mai putine plante inseamna mai putin oxigen.

In concluzie, a devenit evident faptul ca trebuie luate masuri pentru a proteja padurile de incendii. Ar trebui adoptate legi mai stricte, mai ales impotriva incendiatorilor.

Sursa: Green Blog

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente